VFC zondag periode kampioen

Cluzona-VFC 2-5

VFC (zo) is zondag periode kampioen geworden. De zondag Kwekkers wisten nummer 4, en directe concurrent om de derde periode, Cluzona in Wouw met 2-5 te verslaan. VFC (zo) sluit de reguliere competitie hiermee als 3e af.

VFC zondag periode kampioen

VFC dat al 109 jaar uitkomt in het zondag voetbal zag zich dit seizoen genoodzaakt om samen met het Rotterdamse Antibarbari en Coal de overstap te maken naar de regio Zuid I. Waar het zondag voetbal in West II een aflopende zaak is, kent het zondag voetbal in de regio Zuid I hoogtijdagen. Zo ook bij VFC.

Dat de overstap de zondag Kwekkers geen windeieren heeft gelegd, bleek de afgelopen maanden. Tot aan de winterstop speelt VFC (zo) lang mee om de eerste plaatst. RBC Roosendaal blijkt echter veel te sterk voor de tweede klasse en wordt met 10 punten voorsprong kampioen. Het Rotterdamse Antibarbari weet uiteindelijk ook langszij te komen.

Mede door het goede spel van de afgelopen weken, pakt VFC (zo) nu de derde periode van de 2e klasse C door als 3e te eindigen in de competitie. De zondag Kwekkers zullen vier rondes moeten overleven om promotie naar de eerste klas te bewerkstelligen, een zware klus. Op zondag 4 juni staat de eerste wedstrijd op het programma in Amsterdam. Hier zal DCG of ZSGOWMS de tegenstander zijn, afhankelijk van de laatste wedstrijd die beide ploegen onderling spelen op maandag 29 mei.

‘Wij moeten altijd met beide beentjes op de grond blijven. Onze kracht ligt bij het collectief en het feit dat wij met en voor elkaar elke wedstrijd aan willen pakken.’ aldus hoofdtrainer Tromp. ‘Als staf zijn wij enorm trots op de mentaliteit van deze jongens en zijn wij van mening dat wij alleen nog maar beter gaan spelen. Wij hebben een jonge ploeg met een aantal ervaren jongens in de gelederen. Kortom een mooie mix van echte VFC-ers.’

23-05-2023