Verantwoord koken met kerst

De Windwijzer en de lekkere trek

Koken met kerst, hoe doe je dat eigenlijk op een verantwoorde manier? En is het überhaupt wel mogelijk om dat te doen? Bij die vraag staan we stil in een dubbele kookworkshop in De Windwijzer.

Verantwoord koken met kerst

De eerste avond is op 28 november en die zal in het teken staan van voorbereiding van de kookworkshop in december. Marcel Boers, kok, zal ons die avond meenemen in wat verantwoord koken is. Is dit een modeterm? Is dit een term van de klimaatcritici? Is dit een culinaire term? Of zit het toch nog anders? En hoe doe je dat, verantwoord koken? En hoe doe je dat juist met Kerst? Of is dat nou juist een moment om ‘los te gaan’ en niet na te denken over wat verantwoord is. Deze avond start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:00 uur.

Op 12 december gaan we verder en zullen we in een kookworkshop de daad bij het woord voegen. Dan gaan we voorbereiden, koken en samen lekker eten. De avond begint om 17.30 uur. Voor €10 per persoon kun je deelnemen aan beide avonden. Het is wel noodzakelijk om vooraf aan te melden door een email te sturen naar aanmelden@dewindwijzer.nl. Je bent van harte uitgenodigd voor deze workshop op de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.

14-11-2022