Veiligheidsdag in Vlaardingen een succes!

Veiligheidsdag in Vlaardingen een succes!

VLAARDINGEN - Het is de week van de Veiligheid. Een week waarin gemeenten en verschillende veiligheidspartners nog eens extra stilstaan bij de veiligheid in hun stad. Samen met de brandweer organiseerde de gemeente Vlaardingen daarom vandaag de Veiligheidsdag. Jong en oud kregen een kijkje in het werk van organisaties die dagelijks werken aan een veiliger Vlaardingen.

Burgemeester Bert Wijbenga opende de Veiligheidsdag bij de brandweerkazerne aan de Hoogstad. Hij vertelde verheugd te zijn met de organisatie van deze dag. “Het is belangrijk dat inwoners weten wat onze veiligheidspartners allemaal doen in onze mooie stad en waar je terecht kunt als je hulp nodig hebt.” Hij nodigde iedereen uit om rond te kijken en in gesprek te gaan met de vele veiligheidspartners die aanwezig waren. Zelf deed hij vervolgens mee aan de demonstratie ‘Vlam in de pan’ waarin je leerde hoe een vlam in de pan ontstaat en wat moet je vervolgens moet doen.

De Veiligheidsdag was groots opgezet
Zo was er op drie plekken in en om de brandweerkazerne van alles te zien en te doen. Van antieke blusvoertuigen tot een blusreus, drones, het redden van een bekneld slachtoffer uit een wrak, het zelf blussen van een brandje, een hennepcontainer, platform veilig ondernemen, het team Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente, jongerenwerkers, politieauto’s, een vacaturekraam en nog veel meer. Het was er allemaal. Clustercommandant Peter de Jong van de brandweer kijkt terug op een geslaagde dag. “Erg leuk om te zien hoeveel bezoekers naar de Veiligheidsdag zijn gekomen. We hebben geprobeerd om een zo gevarieerd mogelijk programma aan te bieden en dat is volgens mij goed gelukt. Er was voor elk wat wils”, aldus Peter.

Veiligheidswijzer: zo weet u precies waar u moet zijn
Tijdens de Veiligheidsdag lanceerde de gemeente ook de Veiligheidswijzer. Een overzicht van telefoonnummers, apps en websites waar je gebruik van kunt maken als je hulp nodig hebt. De handzame Veiligheidswijzer is te downloaden op www.vlaardingen.nl/veiligheidswijzer en kan zo in de meterkast gehangen worden, zodat je ‘m altijd bij de hand hebt.

Tekst en fotografie
Gemeente Vlaardingen

15-10-2023