Veilige buitenbak voor kwetsbare kinderen

Veilige buitenbak voor kwetsbare kinderen

Maya de Hoog van Dressuur- en trainingsstal Maya de Hoog in ’s-Gravenzande is al jaren actief als paardencoach. Voor volwassenen, maar de laatste jaren richt zij zich steeds meer op (kwetsbare) kinderen. Sinds de coronapandemie is de vraag naar het coachen en begeleiden van kinderen enorm toegenomen. Om dekinderen op een veilige manier te kunnen blijven begeleiden, is een aanpassing van o.a. de buitenbak noodzakelijk. Om dit te kunnen financieren is een crowdfundactie gestart. 

Dressuur- en trainingsstal Maya de Hoog is een bijzondere plek waar paardrijlessen en coaching met paarden voor volwassenen en kinderen wordt aangeboden. Sinds de coronapandemie hebben veel gezinnen het moeilijk en komen er via Jeugdzorg en verschillende gemeenten steeds meer aanvragen om kinderen op te vangen, te begeleiden en te coachen. Het gaat vaak om kinderen die speciale aandacht nodig hebben en die om welke reden dan ook uit balans zijn geraakt. Denk hierbij aan kinderen met een beperking, maar ook aan kinderen uit probleemgezinnen of met ADHD, autisme, HSP, angststoornissen of faalangst. Kinderen die vaak boos, bang of verdrietig zijn, niet goed kunnen slapen, gepest worden en hierdoor weinig zelfvertrouwen hebben en somber of (faal)angstig zijn. 

Het coachen met paarden biedt een laagdrempelige en krachtige begeleiding en helpt de kinderen zich hun authentieke kwaliteiten, talenten en mogelijkheden weer te herinneren. De paarden bieden hierin een veilige en eerlijke ondersteuning, waardoor de kinderen zich weer kunnen en durven openen. 

Om de kinderen op een veilige manier te kunnen blijven begeleiden, is het noodzakelijk om de huidige omheining van de buitenbak te verhogen. Om deze noodzakelijke ingreep te kunnen realiseren, is een crowdfundactie gestart. Het maken van een donatie kan via Gofundme.com ‘Kindercoaching met paarden – Veilige buitenbak’ (of de verkorte link http://godund.me/2c9ea028)

Kom je graag zelf eens een kijkje nemen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maya de Hoog via 06-11617682 om een afspraak te maken. 
Dressuur- en Trainingsstal Maya de Hoog is gevestigd aan de Papedijk 5, ’s-Gravenzande.

 

__________________________________________________________________________________

16-04-2021