Vandaag is prikken van 700 Franciscus-medewerkers begonnen

Vandaag is prikken van 700 Franciscus-medewerkers begonnen

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Gisteren werden in ons land de eerste coronavaccinaties gegeven. Vandaag is ook het Franciscus-ziekenhuis zowel op locatie Schiedam (Vlietland) als locatie Rotterdam (Gasthuis) met inenten begonnen. In het totaal krijgen ongeveer 700 medewerkers in deze eerste vaccinatieronde de prik.

Voor de eerste vaccinatieronde van het Franciscus zijn zorgmedewerkers uitgenodigd die werken op de IC, SEH en de cohortafdelingen (cohortafdelingen zijn in dit geval de speciale afdelingen waarop uitsluitend coronapatiënten worden behandeld).

De vaccinatie vindt plaats op beide ziekenhuislocaties in speciaal daarvoor ingerichte vaccinatiestraten. "We verwachten volgende week woensdag deze eerste ronde af te sluiten. De tweede prik voor deze eerste groep gaat vanaf 27 januari gezet worden", zo laat het ziekenhuis ons weten.

Het vaccin dat wordt toegediend heet Comirnaty en is van fabrikant BioNTech/Pfizer. Er zijn twee prikken nodig. "Zeven dagen na de tweede prik ontstaat de maximale bescherming",  aldus het College ter beoordeling van geneesmiddelen. Lees meer over het vaccin op deze webpagina van het College ter beoordeling van geneesmiddelen.

Collage eerste levering vaccinatie (1)

De twee medewerkers die de primeur vandaag hadden om als eersten te worden geprikt op de beide locaties waren een IC-SEH-verpleegkundige respectievelijk een IC-CCU-verpleegkundige. 
(SEH is de afkorting van spoedeisende eerste hulp, CCU van Coronary Care Unit in het Nederlands wel genoemd 'hartbewaking') 

Foto geheel boven: de eerste medewerker van locatie Vlietland die vandaag de coronaprik kreeg toegediend, foto onder haar collega in Rotterdam die daar als eerste werd geprikt, fotocollage midden brengt de levering van het vaccin in beeld (bron foto's Franciscus Gasthuis & Vlietland).

Eerste medewerker Gasthuis_vaccinatie

 

07-01-2021