Landelijke sfeer bij eigen jeu-de-boulesbaan

Van Toor’s ‘Place de la Petanque’

Van Toor’s ‘Place de la Petanque’

Op de geheime binnenplaats van distilleerderij Van Toor staat deze weken de Vlaardingse beeldend kunstenares Marjon Hoogendijk met enige regelmaat op een steiger.Marjon werkt aan een enorm kunstwerk en geeft daarmee de Jeu de Boules baan een landelijk karakter.

Deelnemers, aan de sinds vorig jaar geïntroduceerde JeuDeGin, wanen zich straks in een exclusief landschap. Na een welkom met een glaasje Schelvispekel en een rondleiding door de distilleerderij wordt een spelletje Jeu de Boules gespeeld. Uiteraard ontbreekt de heerlijke huisgemaakte Torine ginaangevuld met een passende tonic niet.

Na de opening vorig jaar door burgemeestervan Vlaardingen Bas Eenhoornsamen met Nederlands kampioen jeu de boules Ria Bronsema-Kampers, hebben al honderden gasten gebruikgemaakt van dit unieke arrangement.

IMG_4445

Enthousiast geworden door de leuke reacties heeft Leo Fontijne, de huidige eigenaar van de distilleerderij samen met zijn partner, Constantijn Stevens, besloten om de baan verder op te fleuren. Daarnaast is er, als eerbetoon aan het Nederlands gedistilleerd, in de voormalige lageringskelder een museum ingericht met authentieke reclameborden en honderden jeneverflesjes.

Reserveringen kunnen worden gemaakt op de website: www.vantoor1883.com

Tekst en fotografie: Constantijn Stevens

 

06-08-2021