CION's John de Ronde wisselt kicksen voor trainersstaf

Van speler naar trainer; van CION naar HVC'10

Van speler naar trainer; van CION naar HVC'10

John de Ronde loopt pas voor het tweede seizoen rond op het CION-complex, maar het voelt, aldus de club, eigenlijk als een eeuwigheid. John is een zeer sociaal persoon die binnen no time in onze vereniging werd opgenomen. Met zijn spelinzicht en altijd brede glimlach op zijn gezicht is hij een graag geziene gast bij de zaterdagclub.

Ook in de 3de helft bleek het een gelukkig huwelijk te zijn. Plezier en voetbal gaan al jaren hand in hand bij CION en dit was dus een zeer gelukkige match. Zijn ambitie als trainer heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken en nu gaat hij zijn droom achterna als  hoofdtrainer bij competitiegenoot HVC’10 uit Hoek van Holland.

230228 John de Ronde CION2John: ‘Ik speel nu met heel veel plezier voor CION. De eenheid, warmte en gezelligheid van CION is wat mij betreft ongeëvenaard in deze regio. Voor mij is het de perfecte mix van voetballen op niveau en ontspanning. Ik ga de club CION dan ook oprecht missen al zal ik vast nog eens een feestavond mee pakken!

Na het behalen van het diploma UEFA-B is het altijd mijn doel geweest hoofdtrainer te worden. Afgelopen december heb ik besloten dat dit mijn laatste jaar als voetballer moest worden en dus open stond voor een nieuwe uitdaging als trainer. Die uitdaging heb ik gevonden in HVC’10 waar ik met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van het eerste elftal word.
   De club heeft op mij een enorm goede indruk achter gelaten tijdens de gesprekken die ik daar heb gehad en kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik hoop uiteraard dat HVC’10 en CION volgend jaar weer bij elkaar in de competitie zitten zodat we elkaar nog eens treffen. We gaan dit seizoen goed met elkaar afsluiten waarin ik stiekem hoop dat we onszelf nog gaan belonen met een mooi toetje. We hebben nog veel om voor te spelen.‘

‘We vinden het jammer dat hij zijn schoenen aan de wilgen hangt, maar begrijpen zijn keuze. We zullen John blijven volgen, wie weet wat de toekomst ons brengt,’ aldus technische man Sebas Verburgh.

28-02-2023