Politie pakt 2 mannen op: verdacht van verkoop valse vaccinatiebewijzen

Van fraude verdachte man oud-medewerker GGD

Van fraude verdachte man oud-medewerker GGD

VLAARDINGEN - De politie heeft donderdagmiddag gemeld op dinsdag 4 januari twee mannen uit Vlaardingen aangehouden te hebben. Zij worden ervan verdacht te hebben gefraudeerd met vaccinatiebewijzen. Het tweetal verkocht vaccinatiebewijzen zonder dat mensen daadwerkelijk een prik kregen.

Een anonieme tip leidde naar de twee opgepakte 28-jarige mannen uit Vlaardingen. De politie meldt: "Wie bereid was een geldbedrag tussen 300 en 800 euro te betalen kreeg een vaccinatiebewijs, zonder op de priklocatie te verschijnen.

De persoonsgegevens werden vervolgens verwerkt in het registratiesysteem, waardoor het mogelijk was om een QR-code te ontvangen en te gebruiken terwijl men dus niet gevaccineerd was. Eén van de twee verdachten werkte bij de GGD. Zijn contract bleek al voor zijn aanhouding niet verlengd."

Verder onderzoek
Politie en het Openbaar Ministerie zetten het onderzoek naar de fraude voort en kijken daarbij ook naar de hoeveelheid mensen die valse vaccinatiebewijzen kochten en wie dat zijn. De aangehouden mannen zijn vandaag voorgeleid bij de rechter commissaris. Zij blijven langer vastzitten.

06-01-2022