'Mondige vrouwen onontbeerlijk bij politie'

Van boerenmeid tot politievrouw

Van boerenmeid tot politievrouw

Marja (Mieke) Mulderij – Van Looij is een vrouw met humor en charisma die een uitgesproken visie heeft op twee hete hangijzers van deze tijd. Zij kan niet alleen een boekje opendoen over de emancipatie van de politievrouw, maar begrijpt als boerendochter ook heel goed waar de boerenprotesten vandaan komen.

Marja werd geboren in 1934 en werkte in haar jonge jaren als ‘boerenknecht met tieten’ op de boerderij van haar ouders in Zeeuw-Vlaanderen. In die tijd smokkelde ze ook, samen met haar geheime liefde wachtmeester Dick Mulderij, goederen over de grens. In 1960 besloot ze naar Rotterdam te gaan om daar als een van de eerste vrouwen bij de politie te gaan werken. Meer dan dertig jaar lang vervulde ze een voortrekkersrol binnen het korps. #MeToo, ambtelijke intimidaties, borstkanker? Marja overleefde het allemaal.

Publiciteit
Interview mogelijk met Marja Mulderij, Joop van der Hor of Jan Struijs
Boekpresentatie: 29 september om 19:30 in Toksjoo op Zuid, Theater Zuidplein
Filmpje Botlek TV:
https://www.youtube.com/watch?v=5I_x8DZ0FAM&ab_channel=RoelvanDeursen

Voorwoord
Het voorwoord in Van Boerenmeid tot Politievrouw is van Vlaardinger Jan Struijs in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Nederlandse Politiebond: ‘Mondige vrouwen die het voortouw nemen, zijn onontbeerlijk bij de politie. Een boek om in één adem uit te lezen.’

De verkooprijs is € 22,50 en het boek is te koop in de betere boekhandel.

16-09-2022