Geen stapel- maar rijtjesbedden

v/h Lensveld permanent bewoond?

v/h Lensveld permanent bewoond?

Sinds december vorig jaar is het voormalige kantoorpand van v/h J. Lensveld & Zonen aan de Waterleidingstraat in gebruik als dak- en thuislozenopvang. Aanvankelijk en door de gemeente als reden opgegeven zou de opvang tijdelijk zijn; gedurende de vorstperiode. Nu blijkt dat de opvang voor maximaal dak- en thuislozen actief is voor de gehele winter- en (een deel) van de lente, die immers op zaterdag 20 maart jl. is ingegaan.

A.   https://www.rijksoverheid.nl/documenten/richtlijnen/2020/11/05/richtlijn-opvang-dak--en-thuisloze-mensen

Daarmee is het gebruik niet in overeenstemming met de aangevraagde en verstrekte vergunning, zo blijkt. Bijgaand de officiële publicatie aanvraag en het besluit.

B.   Publicatie aanvraag: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2020-318309.html

C.   Publicatie besluit: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2020-329353.html

Het is in dit kantoorpand moeilijk om aan de coronavoorschriften en daarmee de huidige 1,5 meternorm te voldoen. De inrichting van het pand leent zich hier niet echt voor. De gangen zijn smal en je kunt elkaar niet met inachtneming van de huidige maatstaven passeren. Het betreft de zwakkeren in de samenleving. De afgelopen maanden is sprake geweest van permanente bewoning.
   De gemeente overtreedt hiermede haar eigen regels. Inmiddels is duidelijk dat de nachtopvang zal worden afgebouwd en dat per 7 april niet meer gebruikt  zal worden. Daarmee heeft de gemeente voldoende tijd om voor de winterperiode 2021/2022 een meer passende oplossing te vinden. 

Er is immers geen woonbestemming op het pand. Permanente bewoning is dan ook niet toegestaan en is het nog maar de vraag (Zie: link hieronder) of er überhaupt een woonfunctie kan worden gerealiseerd op het Eiland van Speyk. De een eeuw geleden gekscherend verzonnen naam Nova Zembla maakt deze meer-en-meer waar.’

D.    Publicatie woonbestemming: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2021-14475.html

02-04-2021