Universiteit Wageningen onderzoekt Heemtuin

Universiteit Wageningen onderzoekt Heemtuin

De Gemeente is geen eigenaar meer van de Heemtuin in de Westwijk, naar verwachting zal het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. dit per 1-1-2022 overnemen. 

Echter, al in een eerder stadium hebben Stichting Boombehoud, Team Klavertje Vier en de KNNV actie ondernomen om de kwaliteit en zorg voor de Heemtuin te garanderen. 

Er is contact gelegd met de Universiteit Wageningen. Via de Wetenschapswinkel is er een groepje studenten aan het werk gegaan om nut en noodzaak (biotoop, ecologie, educatie, beheer en sociaal) op een wetenschappelijke manier te onderzoeken. 

De studenten werden begeleid door ACT coach heer Lambertus Vogelenzang en beoordeeld door academic advisor de heer Joop Spijker, beiden van de Universiteit Wageningen.   

De studenten hebben een zeer nauwkeurig onderzoek gedaan en daarbij veel mensen geïnterviewd om zo ook het belang voor de buurt en de museale waarde van de Heemtuin mee te  nemen in hun rapport.

De vraag van eerder genoemde partijen was het belang te onderzoeken van het behoud van de diversiteit van de Heemtuin. Hiervoor hebben de studenten contacten gelegd bij andere Heemtuinen en gekeken naar de werkwijze daarvan. Daarnaast zullen ook nieuwe ideeën en kleinschalige activiteiten die gericht zijn op kennis bekeken worden met de noodzakelijke PR voor ruimere bekendheid van de Heemtuin.   

Op donderdag 21 oktober wordt het rapport van de Universiteit gepresenteerd in de Prins Willem Alexander school. Van Gansfoortstraat 1-5, Vlaardingen –West.

Inloop 13.30 uur, aanvang 14.00 uur.                                                                                                Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om bij deze presentatie aanwezig te zijn.

Graag aanmelden bij: nellekevdl46@kpnmail.nl

Foto: Nel van Dongen

                                                                                            

11-10-2021