Unieke kerstpakketten voor jouw personeel

Unieke kerstpakketten voor jouw personeel

Jouw bedrijf is uniek, je personeel is uniek, je producten zijn uniek. En we leven in een unieke tijd. Dus waardeer je je mensen dit jaar ook op een unieke manier met een uniek kerstpakket. Gewoon omdat ze dat verdienen!

Een uniek cadeau, dat wil je eigenlijk altijd wel geven. Het maakt dat je ontvanger zich nog wat specialer voelt, 
gewaardeerd, geliefd. Toch valt het in de praktijk niet altijd mee om een goed cadeau te vinden, ook niet met kerst. Daarom tips voor het meest unieke kerstpakket voor jouw personeel.

Themapakket
Kerstpakketten zijn er in vele thema’s. Denk aan kleurthema’s waarin de producten qua kleur op elkaar afgestemd zijn. Maar er zijn ook thema’s als kunst, natuur, wellness, drankpakketten of Western, teamwork of roadtrip. Zelfs aan pakketten als Halal, glutenvrij, fairtrade en biologische pakketten is gedacht. Ook kiezen veel bedrijven voor bijvoorbeeld cadeau kaarten waarvoor bijvoorbeeld tassen (www.thebagstore.nl) kunnen worden aangeschaft. Met kan dan bijvoorbeeld een waterdichte rugzak (www.thebagstore.nl/tassen/waterdichte-rugzak) aanschaffen voor het fietsen naar het werk of een laptoptas (www.thebagstore.nl/tassen/laptoptassen) om zakelijk gezien goed voor de dag te komen.

De traditie in ere
Weet je trouwens waar de traditie van het kerstpakket eigenlijk vandaan komt? Op Eerste Kerstdag vroeger moest het dienstpersoneel uiteraard gewoon werken. Hierdoor konden zij geen feest vieren. De dag daarna waren ze daarom vrij (onze tweede kerstdag) en kregen ze als dank voor hun trouw en inzet eten mee naar huis voor de familie. Nog steeds is het traditionele kerstpakket daarom vol met etenswaren waarbij in de meeste pakketten aan iedereen in het gezin is gedacht.

Geurend de kerstdagen door
Een van de hippe varianten is het Rituals pakket. Diverse geursensaties met of zonder extra artikelen als
badhanddoeken, badjas of andere geschenken voor een uitgebreid bad ritueel. In principe zeg je met dit geschenk dat je personeel het wel verdiend heeft om even niks te doen. Te genieten van relaxen en bij te komen met een heerlijke geur. Je kan het pakket als los pakket geven maar ook onderdeel laten uitmaken van een groter pakket.

Proeverij @kerst
Ook de pakketten waarbij je iets moet ondernemen scoren dit jaar weer hoog. Zoals het ginproef pakket of de varianten in port, limoncello of likeuren. Een mooie stijlvolle Tasting Box waarin je diverse soorten gin of port  kunt uitproberen.
   Deze Tasting Boxen bevatten genoeg voor een proeverij voor 2 tot 3 personen. Met de bijgeleverde informatie krijg je een uitgebreide informatie over de inhoud en achtergrond van de drank. De QR-code in de boekjes geeft toegang tot nog meer tips, kennis en achtergrondinformatie. Het leuke is dat je hierbij twee keer in de picture komt. Bij het geven en bij het proeven. Wedden dat je als werkgever indruk maakt.

The art of nature
Over de natuur is dit jaar veel gezegd. Een pakket waarin de natuur terug komt, mag dus niet ontbreken. Kunst is de natuur sinds de prehistorie prominent aanwezig. Voor de Duitse zoöloog en illustrator Ernst Haeckel is dit de inspiratiebron geweest voor het maken van de verpakkingen van het botanisch kerstpakket. En na het uitpakken van de artikelen kun je de verpakkingen een tweede leven te geven als passe-partout, windlicht of servetring.

Voor iedere smaak een eigen pakket
Is er in je bedrijf een te grote diversiteit, denk dan eens aan een pakket waarbij je medewerkers zelf mogen kiezen. Met een keuze uit maar liefst 16 prijscategorieën, vol met de leukste geschenken, belevenissen,  traditionele pakketten of wijn is er ook nog eens aan Goede doelen gedacht. Vandaar de naam Eigen keuze kerstpakketten! En het leukste is … als je personeel zelf mag kiezen, zijn er nooit ontevreden gezichten.

20-12-2020