Juryrapport Fotowedstrijd Vlaardingen 750: Vlaardingen Toen en Nu

Uitslag fotowedstrijd AFVV

Uitslag fotowedstrijd AFVV

VLAARDINGEN - De fotowedstrijd van AFVV, onder auspiciën van Peter Oeij, kent na diep beraad winnaars. Het werd een welhaast feministische gelegenheid met drie dames op de hoogste treden. Op de eerste plaats, is mevrouw Van Veelen geëindigd. Zij maakte een stemmige zwart-wit opname van het Buizengat, geïnspireerd door een foto van ongeveer 100 jaar geleden. De foto laat de nieuwe woningen zien waar vroeger scheepswerf-werkplaatsen waren gelokaliseerd en waar lange tijd de Vlaardingse haringvloot haar ligplek had. Een terechte winnaar van de fotowedstrijd.

Op de tweede plaats eindigde mevrouw Van der Vlies met een creatieve bewerking van een foto van de Bethelkerk in de Ambachtwijk. Eerst is een foto genomen van deze kerk en vervolgens heeft de maker de foto getransformeerd tot een schilderachtig beeld waarin de kleuren van de vlag van Vlaardingen zijn verwerkt, in een vlakverdeling met een mooie balans van prettige kleuren.

Op de derde plaats is geëindigd een overzichtsfoto van de Van Der Driftstraat, genomen door mevrouw De Klerk, tijdens de avondschemering met de oranje kleuren van de ondergaande zon, en mooi weerkaatsend licht van de autolampen van een auto die de kijker tegemoet rijdt. De foto van ‘toen’ was een plaat van dezelfde plek van ongeveer honderd jaar geleden.

Alle fotografen werden gefeliciteerd met hun prijs door presentator Musa. Zo ook de nummers vier en vijf die een half jaar lidmaatschap van de AFVV hebben gewonnen. Dit zijn mevrouw Ellen Boonstra en de heer Dick van Oosten.

De Vlaardingse Fotoclub AFVV -Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen- organiseerde in het kader van “Vlaardingen 750 jaar” het event FOTOSAFARI VLD 750 voor alle Vlaardingers met interesse in fotografie. Er waren drie typen activiteiten.

Er werden in de zomermaanden vier Foto safari-wandelingen door de wijken gehouden. Dat was bedoeld om fotogenieke plekken te bezoeken, die we hadden ontleend aan oude beelden en platen van Vlaardingen. Deze wandelingen dienden tegelijk als inspiratie voor de Fotowedstrijd Vlaardingen Toen en Nu. De wandelingen vonden plaats in Ambacht, Rivierenzone, Centrum en Oost.

Daarnaast zijn Vier fotografie workshops aangeboden, die werden gegeven in Cultuurhuis Kade40, voor Vlaardingers die meer willen weten over fotografie. De onderwerpen waren de basis van fotografie, straatfotografie, portretfotografie en landschap- en natuurfotografie.

De derde activiteit was de Foto wedstrijd met als thema Vlaardingen Toen en Nu. De uitdaging was: maak een hedendaagse foto van een oud stukje Vlaardingen zoals uitgebeeld in een oude foto, tekening of schilderij. Laat je inspiratie de vrije loop. Dat leverde 60 foto’s op, die zijn geëxposeerd, verdeeld over twee locaties, namelijk Het Zonnehuis en KADE40. De 30 foto’s bij het Zonnehuis kunt u nog bezichtigen tot eind december.

De ingezonden foto’s zijn gejureerd door de leden van de Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen. Inzendingen van de leden van AFVV, die onderdeel vormen van de expositie, werden uiteraard uitgezonderd van deelname aan de wedstrijd.

De beste 3 foto’s zijn ingelijst uitgereikt aan de winnaars.

De winnaar ontvangt 1 jaar gratis lidmaatschap voor de fotoclub AFVV ter waarde van 125 euro van 1 januari 2024-tot 31 december 2024.

Nummers 2 en 3 krijgen naast hun ingelijste foto, een half jaar gratis lidmaatschap voor de fotoclub AFVV ter waarde van 62,50 euro van 1 januari 2024-tot 30 juni 2024. Tenslotte is er voor nummer 4 en 5 geen ingelijste foto, maar wel een half jaar gratis lidmaatschap voor de fotoclub AFVV ter waarde van 62,50 euro van 1 januari 2024-tot 30 juni 2024. Op de website van de Vlaardingse fotoclub www.AFVV.nl zijn alle foto’s te bekijken, als ook gidsjes van de vier wijk-wandelingen en de presentaties van de vier foto-workshops.

Tevens nodigt de AFVV geïnteresseerde fotohobbyisten uit om een keer vrijblijvend een foto-avond bij te wonen.

Fotobijschriften
Winnende foto van het Buizengat
De prijswinnaars met v.l.n.r.: de dames Van Veelen, Van der Vlies en De Klerk

231204 AFVV VLD750 Slotevent Fotowedstrijd

04-12-2023