Uitreiking 1e exemplaar aan oud-minister Bot

Nederlandsch-Indische SpraakWatervalletjes 2023

VLAARDINGEN - Na de publicatie van de 1e ‘Nederlandsch-Indische SpraakWatervalletjes’ in 2022 presenteert stichting Indisch Belang Vlaardingen het tweede deel van haar beoogde trilogie van Nederlandsch-Indische SpraakWatervalletjes.

Uitreiking 1e exemplaar aan oud-minister Bot

In dit boek staan verhalen over de persoonlijke ervaringen van aankomst, integratie en hedendaags welbevinden van ook Indische Vlaardingse stadsgenoten, naast anderen uit den gehele lande.

Stichting Indisch Belang Vlaardingen is er trots op het tweede deel van ‘Nederlandsch-Indische SpraakWatervalletjes’ te kunnen presenteren.

‌Oud-Minister van Buitenlandse Zaken Bernard Bot schreef ook voor dit tweede deel een hartstochtelijk pleidooi voor begrip en acceptatie van de Indische aanwezigheid in persona en gedachten in Nederland. De heer Bot overleefde de Japanse gevangenschap van 1942 / 1945 en heeft zijn Indisch geboortige achtergrond altijd ten zeerste uitgesproken en gekoesterd gedurende zijn leven en politieke carrière.

Voor de speciale presentatie van deel 2 van de Nederlandsch-Indische SpraakWatervalletjes komt hij graag vanuit zijn ‘Haagsche’ standplaats naar Vlaardingen om het 1e exemplaar in ontvangst te nemen.

Over SpraakWatervalletjes
Met de Nederlandsch-Indische SpraakWatervalletjes beoogt het Indisch Belang Vlaardingen bredere bekendheid en acceptatie te bewerkstelligen van de Indische DiaSpora en integratie vanaf 1945 en de hedendaagse bevinding van welzijn en culturele identiteit van de Indische gemeenschap in Vlaardingen en Nederland.

‌Het tweede exemplaar van de ‘Nederlandsch-Indische SpraakWatervalletjes 2023 zal aan wethouder Jacky Silos worden aangeboden.

Informatie
wanneer: donderdag 16 maart 2024
tijd: 14:00 tot 15:00 uur
locatie: de Bibliotheek de Plataan, vestiging Vlaardingen Centrum
adres: Waalstraat 100, Vlaardingen
kosten: gratis

Aanmelden
Aanmelding vooraf wordt zeer op prijs gesteld: mail: cdrescher@debibliotheekdeplataan.nl.
Telefonisch: 010-435 16 70

13-03-2024