Twist ( korfbal ) wint 2e thuiswedstrijd

Afgelopen zaterdag stond na 2 uitwedstrijden op rij dan eindelijk weer een thuiswedstrijd voor Twist op het programma en wel tegen het onbekende Dunas uit Den Haag. Het enige wat we van deze ploeg weten is dat het 2 punten minder heeft dan Twist (of te wel een 4 punten wedstrijd).

Twist kwam goed uit de startblokken en nam een 3-0 voorsprong voordat Dunas iets terug deed 3-1. Echter gezien het verschil van hoe er gespeeld werd tussen beide ploegen, zou deze wedstrijd niet verloren mogen worden door Twist. De spelers hadden dit ook snel door en via 5-1 was het vlak voor de rust 10-3. Dit was dan ook de ruststand. Gezien het vertoonde spel zou Twist deze wedstrijd wel eens met grote cijfers kunnen gaan winnen.

Na rust trok Twist fel van leer en liep binnen 5 minuten uit naar 14-5. Hierna volgde en wat mindere 5 minuten van Twist waarin ze niet wisten te scoren en kwam Dunas iets dichterbij 14-8. Hierna pakte Twist de draad weer goed op en halverwege de 2e helft was het verschil alweer vergroot naar 8 doelpunten 16-8. In de 15 minuten die daarna volgde hat twist geen last meer van Dunas en liep via 20-9 uit naar de uiteindelijke eindstand van 25-11.

Een meer dan verdiende overwinning voor het goed spelende Twist. Volgende week staat de wedstrijd tegen nummer 2 ( Weidevogels uit Bleiswijk- aanvang 15:30) uit de poule op het programma.