En wint met 18-11

Twist is Rapid de baas

Na vorige week moeizaam maar wel verdiend te hebben gewonnen van WION (12-14) stond afgelopen zaterdag dan de eerste thuiswedstrijd van Twist op het programma en wel tegen het onbekende Rapid uit Haarlem.

Door blessures van 2 dames begonnen vandaag Richelle Habets en Nikki Kalle (overgekomen van Scheldevogels uit Bergen op Zoom) in de basis.

Net zoals vorige week was het begin aarzelend, er werden wel veel kansen gecreëerd maar het afmaken liet te wensen over. Zo doende stond er na 10 minuten een stand 2-2 op het scorebord. Hierna trok Twist de partij naar zich toe en was het duidelijke de betere van de 2 ploegen. Er werd zorgvuldig gespeelt en niet elke halve kans werd geprobeerd af te ronden. Hierdoor liep Twist uit naar 8-5 tot de 5 minuten voor de rust. De smaak hadden de Blauwe uit Vlaardingen nu echt te pakken en scoorde voor de rust nog 4 maal.

In de rust werd er door de coach op gehamerd dat een 12-5 voorsprong nog niet betekend dat je automatisch al gewonnen hebt na 60 minuten, dus Twist moest op dezelfde wijze doorgaan als het tweede gedeelte van de 1e helft.

Dit was niet tegen dovemans oren gezegd want Twist bleef op dezelfde manier doorgaan met het spelletje. Lange aanvallen spelen en wachten op de juiste kansen om af te ronden. Alleen het afronden was in de tweede helft toch wat minder dan in de 1e helft, daarom stond er halverwege de 2e helft pas een score van 15-7 op het bord. Rapid had min of meer de hoop al opgegeven om de wedstrijd nog winnend af te sluiten dus Twist balde de wedstrijd bekwaam uit en kwam geen moment meer in gevaar. Bij een stand van 18-11 floot de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd af.

Een verdiende overwinning en op naar de streekderby van volgende week om 16.00 uur tegen ODO in Maasland.