Twist - Erasmus Rotterdam 18-20

Eerste verlies tegenvaller en: Theorie is nog geen Praktijk

Zaterdag 10 december speelde Twist de tweede huiswedstrijd op rij tegen de korfballers van Erasmus uit Rotterdam. In de voorbereiding op deze wedstrijd had Twist zich gestort op een goed doorgesproken taktiek. Maar net als bij de voetballers van Louis van Gaal ...

In de eerste helft kwam van alle uitgedachte theorie niet veel terecht. Afspraken werden niet juist uitgevoerd en Twist de hele eerste helft achter de feiten aanliep. Het team ging mee in het spelletje van de tegenstanders en dat had tot gevolg dat er na 13 minuten een stand van 2-6 op het scorebord stond.

Een time-out van de coach kon hier helaas verandering in brengen. Na 20 minuten was Twist nog geen stap dichterbij gekomen: 6-10. In de volgende 8/9 minuten kreeg Twist eindelijk vat op het spel en kwam verdiend terug tot 12-13. De gelijkmaker bleek een brug te ver en uiteindelijk liep Erasmus naar een ruststand van 12-16.

De tweede helft gaf gelukkig voor Twist een ander spelbeeld te zien. Verdedigend hielden de Blauwen zich staande. Veel kansen werden niet meer weggegeven. Helaas liet zelf scoren ook te lang op zich wachten (alhoewel er genoeg afgerond werd).

Na 10 minuten in de tweede helft pas het eerste doelpunt van Twist. Langzaamaan kropen de Vlaardingers dichterbij. Dit resulteerde na 20 minuten in de aansluitende treffer: 16-17. Hoop gloorde aan de denkbeeldige horizon, maar de gelijkmaker kwam niet.

Wel nog een 17-18-stand werd het met nog 3 minuten te gaan 18-19. De resterende minuten had Twist de beste kansen op een gelijkspel, maar in de laatste minuut wist Erasmus nog eenmaal de korf te vinden: eindstand van 18-20.

Gezien de eerste helft een terechte nederlaag. Aankomende zaterdag is er kans op revanche tegen en bij Conventus uit Zwijndrecht. Die wedstrijd begint om 15.45.