Twist - Dunas 19-12

Tweede korfbalwinst op rij

De eerste officiële thuiswedstrijd in de “eigen” blaashal traden de “blauwe shirts en zwarte broeken” aan tegen Dunas uit Den Haag. Omdat Roos Boersma nog niet hersteld is van haar gebroken pink maakte Merel Beekenkamp haar debuut in het eerste team.

Net zoals de eerste wedstrijd verliep het begin voor Twist wat moeizaam, zodat Dunas goed kon bijblijven en steeds 1 doelpunt voor kwam tot aan de 10 minuut want toen leek het wel of Twist een tandje bijschakelden en liepen ze in 8 minuten uit van een 4-5 achterstand naar een 9-5 voorsprong. In de resterende 12 minuten scoorde beide ploegen nog maar 1x zodat Twist de rust in ging met een verdiende 10-6 voorsprong.

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld als aan het eind van de 1e helft. Twee ploegen die moeizaam tot scoren kwamen alhoewel de thuisploeg genoeg kansen creëerden en zodoende stond er na 10 minuten een magere 11-8 op het scorebord. Een klein tussensprintje van Twist in de eerstvolgende 7 minuten leverde een 16-9 voorsprong op. Dit wist Twist nog geleidelijk uit te breiden tot een eindstand van 19-12.

Al met al een meer dan verdiende overwinning voor Twist.

Aankomende zaterdag speelt Twist wederom een thuiswedstrijd en wel tegen Erasmus uit Rotterdam om 19:10 uur, maar kom gerust een 80 minuten eerder want dan speelt Twist 2 tegen Meervogels uit Zoetermeer.