Twist 1 ( Korfbal ) dwingt promotie naar de 1e klasse af

WION - Twist 10-16

Na in de zaal op 1 punt na de promotie naar de 1e klasse te zijn mis gelopen, kregen de blauwe hemden op het veld nog een kans.

In een zware wedstrijd (niet vanwege de tegenstander, maar omdat het met + 30 graden tropisch was) moest er gewonnen worden van WION op te promoveren.

De doelpunten vielen in het begin van de wedstrijd een beetje om en om. Twist had kansen genoeg om uit te lopen. Waar het aan schortte was de afronding. Samen met een beetje een tekort aan geluk; veel ballen draaiden uit de korf. Mooi om te zien, maar niet effectief. Gedurende de 1e helft liep Twist toch uit naar een voorsprong van 4 doelpunten.

De tweede helft hetzelfde beeld. Twist was de veel betere ploeg, maar scorend bleef het steken. Gelukkig kwam de overwinning nooit in gevaar. Het was jammer dat de concentratie op het laatst een weg ebde. Hierdoor kon WION een paar keer achter elkaar scoren. De uitslag was uiteindelijk 10-16 en promotie is een feit voor het 1e selectie team.

Het 2e selectieteam had vorige week al promotie naar de 1e klasse afgedwongen en het 3e selectie team was glorieus kampioen geworden in de 3e klasse. Al met al prachtige resultaten voor trainers en spelers van de selectieteams.

Volgende week de laatste thuiswedstrijden van het seizoen (aanvang 12:30 uur).