Trekschuitjes in Museum Maassluis!

Trekschuitjes in Museum Maassluis!

Alle leerlingen uit groep 7 van Basisschool de Westhoek hebben zich afgelopen tijd tijdens de lessen Wetenschap en Technologie niet hoeven te vervelen. De Stichting ‘Zorg en Vlijt’ en Stichting ‘Den Eerste Snik’ zorgden voor een bouwpakket, met alle benodigdheden om zelf een model van de trekschuit te kunnen bouwen. Maar het was niet helemaal kant -en- klaar.De kinderen moesten zelf ook het een en ander zagen, veel schuren en lijmen om het model te bouwen.

En vervolgens het model beschilderen in vrolijke kleuren en versieren. Het eindresultaat is vanaf donderdag 15 juli te bewonderen in Museum Maassluis, er zijn wel zo’n 40 trekschuitjes geëxposeerd!Op deze dag hebben vertegenwoordigers van bovengenoemde twee stichtingen en basisschool de Westhoek de expositie van de kleine modelletjes geopend.

Maar nu is natuurlijk de vraag welk model het beste gebouwd of het mooist versierd is en daar hebben wehulp bij nodig van jong en oud uit Maassluis! Bezoekers mogen tot eind augustus alle trekschuitjes bekijken en een oordeel vellen. Daarna buigt een jury van experts zich over de modellen, voegt de beoordelingen toe en telt uiteindelijk alle cijfers op. Tijdens Kinder Monumentendag op vrijdag 10 september maken we in het Museum Maassluis de winnaars bekend. We betrekken de leerlingen ook bij de officiële tewaterlating en doop van de historische trekschuit op zaterdag 11 september Open Monumentendag!

Kom je ook de mooie trekschuitjes bewonderen en voor jury spelen? Dat kan de hele zomervakantie nog. Wij hopen je snel te zien in het museum!

Locatie

Museum Maassluis, Zuiddijk 16, 3143 AS Maassluis

010 – 5913813, info@museummaassluis.nl, www.museummaassluis.nl

IMG_2010_1

 

 

 

 

 

17-07-2021