Afsluiter aan de Maas

TOINE sluit het seizoen af op het Stadsstrand Vlaardingen

TOINE sluit het seizoen af op het Stadsstrand Vlaardingen

Gedurende deze zomer programmeerde De Kroepoekfabriek zo’n twintig concerten op Het
Stadsstrand in Vlaardingen. Op zaterdag 23 september sluit TOINE deze reeks concerten af.
TOINE deed o.a mee aan het tv-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Zijn
laatste EP gaat richting de vijf miljoen streams, dus hij is een waardige afsluiter voor het
Stadsstrand-seizoen.

TOINE
“Een multitalent met soul, durf en veel passie”, aldus saxofoniste Candy Dulfer over singer-songwriter TOINE. Wie TOINE al langer volgt, herkent dit meteen. Zijn concerten bruisen van  de energie, emotie en toewijding aan de muziek. Hoewel TOINE’s songs duidelijk aan de  popkant grenzen, groeit hij op met funk, blues, jazz en soul. En dat kleurenpalet hoor je altijd  terug in TOINE’s muziek. Daarnaast worden de nummers geïnjecteerd met diepe grooves.

Gewapend met strakke gitaarskills, een soulvolle stem en gevoel voor sterke melodieën,  maakt TOINE door de jaren heen flinke meters op diverse bühnes. Zo treedt hij met zijn band op in belangrijke concertzalen als Paard van Troje, P60 en De Vorstin. Ook staat TOINE op  de Keymusic Stage van NN North Sea Jazz Festival. Tevens is hij het voorprogramma van  grote namen als Robben Ford, Anderson.Paak, Matt Schofield en Erwin Java. Op tv is TOINE  te zien in De Beste Singer-Songwriter van Nederland en in De Wereld Draait Door. Onlangs  stond de singer-songwriter nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland!

Met de ruime live ervaring ontwikkelt TOINE zich tot het unieke muziektalent dat hij nu is. En daarmee breekt de tijd aan voor het uitbrengen van eigen werk. In oktober 2021 lanceert  TOINE zijn eerste single I Can’t Take It Back uit en het wordt meteen een succes. Met ruim  meer dan een half miljoen streams op Spotify, aandacht van top dj Gerard Ekdom op Radio  10 en een hitnotering in de TOP 50 van NPO Radio 2 Soul & Jazz, krijgt de single een warm  onthaal.

Jeroen Kijk in de Vegte van NPO Radio 2 is er duidelijk over: ‘‘Funk met een hoofdletter F!’’  Het succes van I Can’t Take It Back leidt tot een contract bij het Amsterdamse label Vokall  Records. Op 10 juni 2022 heeft hij via Vokall zijn gelijknamige debuut EP uitgebracht met  een succesvolle releaseshow in het Paard van Troje. In nog geen jaar tijd is de EP goed voor  maar liefst 3,8 miljoen streams en 100.000 maandelijkse luisteraars. De track True Love  wordt dagelijks gedraaid op Sublime FM en NPO 2. Dankzij de EP tekent TOINE een deal met  de Nederlandse tak van de Amerikaanse muziekuitgeverij Warner Chappell. Momenteel  werkt TOINE aan zijn tweede EP en komt er een nieuwe single aan.

TOINE | Stadsstrand Vlaardingen
Zaterdag 23 september 2023
Aanvang: 20:30 uur
Toegang tot dit concert is geheel gratis!
Meer info is te vinden op https://kroepoekfabriek.nl/agenda/toine-stadsstrand/

08-09-2023