Vlaardingen leeft in gepaste stilte mee

Tocht eerbetoon voor Appie

Tocht eerbetoon voor Appie

Vandaag, zondag 20 december 2020, was er een stille tocht voor de afgelopen woensdag in de Patrimoniumdwarsstraat door een pistoolschot om het leven gekomen Appie. Naar het hoe en waarom van deze zinloze daad wordt nog altijd gegist.

Om 19.30 uur vertrok de stoet vanaf het park aan de Frederik Hendriklaan in Vlaardingen-Holy richting plaats delict; de Patrimoniumdwarsstraat. Daar kwamen zij rond 20.00 uur aan. Het kan zijn dat de duisternis journalistieke ogen parten speelden, maar er werd geen enkel politiek hoofd gespot. En als ze er al waren, dan net zo naamloos als driewekelijks op en in het pluche.

Terplekke geen hoorbare woorden van rouw, liefde en oprechte vriendschap gesproken voor en ter nagedachtenis aan het 26-jarige slachtoffer. Ieder voor zich hulde zich in een indrukwekkende en minutenlange stilte, waarin ruimte voor innerlijke contemplatie.
   Hierna kwam langzaam een grootse bloemenhulde op gang die tevens het einde van de stille tocht inluidde.

De wereld verhardt vandaag-de-dag en wordt steeds onaangenamer. Laat de dood van Appie een keerpunt zijn in ieders leven, opdat we hem niet zullen vergeten en het normale, de menselijke maat, weer ruimte krijgt.

 

20-12-2020