Tiende aflevering over het Centraal Station voltooit Podcast Rotterdamse Iconen

Tiende aflevering over het Centraal Station voltooit Podcast Rotterdamse Iconen

Deze podcastreeks over het Rotterdamse culturele erfgoed is met het verschijnen van aflevering 10 over het Centraal Station voorlopig tot een einde gekomen. Vanaf mei zijn er op regelmatige basis aflevering verschenen over enkele iconische gebouwen, bruggen en kunstwerken die mede het DNA van Rotterdam bepalen. Het zijn:

1. Zadkines 'De Verwoeste Stad' / 2. De Euromast / 3. Het Witte Huis / 4. Het ss Rotterdam / 5. De Erasmusbrug / 6. Kabouter Buttplug / 7. De Hef / 8. St Laurenskerk / 9. De Kuip / 10. Centraal Station

In de afleveringen van circa 20 tot 30 minuten worden achtergronden, wetenswaardigheden en ludieke anekdotes afgewisseld met muziekfragmenten, door dichters zelf voorgedragen werken en andere audio-fragmenten. De reeks informeert zo op een laagdrempelige, humoristische en vooral Rotterdamse wijze over het erfgoed van de stad.

De podcast Rotterdamse Iconen is een initiatief van stadsgids en Rotterdamliefhebber Herco Kruik, die onder andere ook de jaarlijkse Rotterdam Scheurkalender maakt. Omdat door corona stadstours lange tijd onmogelijk waren, bood dit een mooie gelegenheid om deze podcastreeks te starten met steun van enkele Rotterdamse stichtingen zoals Droom en Daad, Volkskracht en de Erasmusstichting.

De podcast zijn via diverse platforms te beluisteren zoals Spotify, Apple en Google Podcasts en via https://anchor.fm/herco-kruik.

 

Bron foto: nl.wikipedia.org

 

28-10-2021