Opening met grandeur maakt indruk

Theater aan de Schie overrompelt

Theater aan de Schie overrompelt

Nog even en dan kruipt het bloed weer waar het wil gaan. Na een jaar, waarin vrijwel alle sociale leven werd afgesloten met een overheidshekje, lijkt de wereld weer te normaliseren. En wat is er dan mooier dat een belangrijk deel van de vrije tijd kan worden gevuld met theaterbezoek!

Als altijd inventief hadden Theater aan de Schie/Wennekerpand-directeur Rob Roos c.s. een overrompelende persbijeenkomst georganiseerd. Wellicht met het nummer Echoes van Pink Floyd in het achterhoofd begon de introductie van seizoen 2021-2022 in de krochten van het theater. Niet in een onderzeeër, maar in de langzaam rijzende orkestbak verliet ons het zicht op het klassieke orgel van Abraham Tuschinski dat jarenlang dienstdeed in het Passagetheater.

We werden verrast door imposante klanken van de musical Titanic; gevolgd door een voorproefje podiumshow. Daarna was het woord aan Rob Roos.

Rob Roos
‘We hebben er als altijd naar gestreefd een zo breed mogelijk aanbod te creëren; van jong tot oud en van aanstormend talent tot arrivé, maar niet blasé. Bij ons telt iedere artiest mee. Niet alleen boeken we graag de Johan Cruijff van de planken. We struinen ook met veel liefde de “trapveldjes” af. Wie groot wil worden moet immers klein beginnen; bij ons krijgt iedereen een kans.’

Na een jaar waarin niets meer vanzelfsprekend is en relativeren node tot ware kunst is verheven, gaan Rob Roos c.s. onverdroten verder op het ingeslagen pad; een culturele groene route waar van alles valt te bezien en te beluisteren.

‘Het afgelopen jaar heeft aangetoond dat cultuur een echte footprint heeft in ons land. Cultuur is de spiegel van de samenleving. Met 300.000 banen is cultuur landelijk een grote speler die met een gerelateerde omzet van €25,5 miljard zo’n 3,8% van het bruto nationaal product vertegenwoordigt.’ Cultuur: kortom, is de ruggengraat van ons bestaan.

Ouverture
Het seizoen beleeft van dinsdag 12 t/m vrijdag 24 september een bijzondere ouverture. In die tijd staat er een spiegeltent binnen. Binnen? Ja, binnen! En wel op het podium. Niet alleen een uitgelezen decorstuk, de spiegeltent mag zich wentelen in de komst van een uitgelezen clubje performers van uiteenlopende aard.

De Stokerij gaat er niet alleen slapen, ze organiseren ook verrassingen en speurtochten door het donkere en verlaten (?) theater. Om de lachspieren te ontdooien zal Silvester Zwaneveld goede en snelle grappen over het publiek uitstrooien. Ellen ten Damme neemt de liefhebbers mee op een zinnenprikkelende reis - vol exotische en spannende ontmoetingen - naar Parijs.
   LAKSHMI stilt op muzikale wijze de heersende huidhonger. Een gevoelige show vol aanraking en intimiteit. Daarop neemt Stef Bos plaats achter de piano. Compleet met een laboratorium aan nieuw werk en een koffer oud(er) werk.
   Tot slot is er de afterparty met huisband Ocobar – met op gitaar Schiedammer Cok van Vuuren - en wisselende gasten zoals Boris van der Lek. Een saxofonist die zijn voetsporen ruimschoots heeft verdiend bij o.a. Jules Deelder en Hans Dulfer. 

Programma
Vanaf 21 september 2021 t/m 27 mei 2022 verrast Theater aan de Schie het publiek met ruim 150 voorstellingen binnen allerlei genres. Denk aan theaterfestivals, yoga, muziek, jeugd & familie, cabaret, toneel, opera en dans. Daar zit vast wel iets voor de liefhebber bij.

Kaartverkoop
De kaartverkoop van seizoen 2021-2022 van Theater aan de Schie start woensdag 30 juni om 18.00 uur. Vanaf vrijdag 25 juni 10.00 uur is het theaterprogramma van seizoen 2021-2022 online te bekijken. 

Vrienden van Theater aan de Schie krijgen voorrang op de kaartverkoop en kunnen vrijdag 25 juni om 18.00 uur al kaarten reserveren. 

Je leest hier meer over in ons eerdere artikel:
www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/nu-reeds-voor-bepaalde-voorstellingen-kaarten-te-bestellen

Theater aan de Schie
Stadserf 1
3112 DZ Schiedam

Wennekerpand
Vijgensteeg 2
3111 PT Schiedam

Bespreekbureau
Telefoon: 010-2 467 467
E-mail: info@theateraandeschie.nl
Website: www.theateraandeschie.nl

afbeelding
afbeelding

23-06-2021