Unzipped

The Rolling Stones volgend jaar terug in het Groninger museum

The Rolling Stones volgend jaar terug in het Groninger museum

De Expositie Rolling Stones -Unzipped keert volgend jaar terug in Groningen. De verlenging tot en met 18 april bleek te kort om de deuren weer te openen voor het publiek. De tentoonstelling moet namelijk door naar een volgende locatie: Marseille. 

Helaas is het museum slechts vier weken geopend geweest. Dankzij een goede organisatie ter plekke en aanpassingen in het gebouw hebben toch nog ruim 20.000 bezoekers de memorabilia coronaproof kunnen bekijken.

De leiding van het museum heeft met het management van de Stones overeenstemming bereikt om de tentoonstelling terug naar Groningen te halen. Zowel het management als de bandleden waarderen de inspanningen van het museum om de bezoekers kennis te laten maken met de ruim vierhonderd voorwerpen die een beeld geven van de geschiedenis van de Engelse band. Ook zij vinden het vervelend dat zo weinig mensen de expositie konden bezoeken en dat de pandemie een groot publiekssucces verhinderd heeft. ‘We are sorry to leave Groningen where we felt very much at home. How we are happy to announce the we will return soon!’unzipped-min

Directeur Andreas Blüm toonde zich verheugd: ‘Het is nog nooit voorgekomen dateen tentoonstelling twee keer naar hetzelfde museum is gereisd, maar deze tijden vragen om originele oplossingen.’

Voor degene die niet kan wachten tot volgend jaar is er tot 18 april de mogelijkheid om de tentoonstelling online te bekijken. Tevens maken deze bezoekers kans op een kunstwerk van Ronnie Wood te winnen. Ook wordt er een catalogus van de tentoonstelling met de handtekening van Mick Jagger weggegeven. Voor meer info over Unzipped online, klik op:  www.rollingstonesgroningen.nl.

 

foto’s gemaakt door Gerard van Os

06-04-2021