Op muzikale reis naar de 60s en 70s met psychedelische pop en rock

The People's Pleasure Grounds op 17 februari in De Kroepoekfabriek

The People's Pleasure Grounds op 17 februari in De Kroepoekfabriek

VLAARDINGEN - Op zaterdag 17 februari nemen MOOON en People’s Pleasure Grounds in De
Kroepoekfabriek je mee naar de 60s en 70s met hun psychedelische pop en rock.

MOOON
De wereld van MOOON betreden is alsof je een tijdmachine binnenstapt. Het jonge  Brabantse trio neemt de luisteraar mee naar de Gouden Eeuw van de popmuziek: de  hoogtijdagen van de psychedelia in de jaren 60 en 70. MOOON is niet van het halfbakken  werk, maar gaat voor een sound die qua authenticiteit akelig dicht in de buurt van de  grondleggers komt, zoals The Who, The Monkees en Small Faces.

Naast Nederlandse podia en festivals toerde de band ook al in onder meer Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland. Er werden twee albums uitgebracht, MOOON’s  Brew (2017) en Safari (2019), die beide lovend ontvangen werden door de mondiale  psychscene. Vijf jaar na de laatste plaat presenteert de band in februari haar derde album  III. Hierop graait de band nog wat dieper in de trukendoos met psychedelia, maar  experimenteren ze ook met een jazzy drumsolo, eindigend in een bijna barok outrosegment.

Het is een van de vele voorbeelden van de ontwikkeling van MOOON als band die we op III  horen. Voor inspiratie wordt er nog steeds graag naar het rijke verleden gekeken, maar het  drietal duikt steeds dieper het konijnenhol in en experimenteert er lustig op los, resulterend  in een kleurrijke mix van stijlen en ideeën, zonder ook maar een moment in te boeten aan  authenticiteit en eigenzinnigheid.

THE PEOPLE’S PLEASURE GROUNDS
The People’s Pleasure Grounds is als een visioen naar eindeloze stranden met azuurblauwe golven; een soundtrack voor een trip naar een verloren paradijs waar wijn rijkelijk vloeit, en  het weer altijd goed is. Met Jimmy de Kok (bekend van onder meer Iguana Death Cult) aan  het roer weet deze band menig zaal en veld om te toveren tot magische Californische  taferelen. De band bedwelmt de luisteraar met een flinke dosis reverb-gitaren en dromerige  zangpartijen die doen denken aan bands als Allah-Las en Babe Rainbow. Met een eerste EP  uit en een aantal zeer goed ontvangen live-shows achter de rug, ziet de toekomst er voor  deze band rooskleurig uit.

Een absolute must-see voor eenieder die de sixties surfcultuur omarmt.

MOOON + The People’s Pleasure Grounds
Zaterdag 17 februari 2024
Open: 20.30 | Aanvang: 21:00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl

05-02-2024