Uitgave boekje nr. 60 ‘van ’t Oft naar ’t Oofd’ in Streekmuseum Jan Anderson

Tentoonstelling ‘Vlaardingen 750 jaar Stadsrechten’

Tentoonstelling ‘Vlaardingen 750 jaar Stadsrechten’

Zou er feest zijn gevierd in Vlaardingen op 14 mei 1273? Op die dag dat graaf Floris V Vlaardingen in eigen stad namelijk rechtspreken, belasting heffen, besluiten nemen, tolvrij en handeldrijven in Holland en Zeeland. Het heeft Vlaardingen ongetwijfeld goed gedaan, de stad kon zich nog meer ontwikkelen, in economisch opzicht bijvoorbeeld. Zonder Floris had Vlaardingen er nu zeker anders uitgezien.

De tentoonstelling toont in 48 vitrines, voor elk wat wils de geschiedenis van Vlaardingen en duurt tot aan het einde van het jaar 2023.

Uitgave boekje: ‘Vlaardingen 750 jaar stadsrechten’
Een nieuwe uitgave ‘Vlaardingen 750 jaar Stadsrechten’ in de serie van ’t Oft naar ’t Oofd’:  nummer 60. Beschrijving en foto’s van de tentoonstelling in het Streekmuseum Jan Anderson, met historische feiten en voorwerpen. Hjalmar Teunissen noteerde feiten en  zorgde dat het geheel historisch verantwoord is.

Hans Bakker zorgde voor de foto’s. Robert Kroon van Stout Grafische Dienstverlening verzorgde de vormgeving van dit visitekaartje voor de inwoners van de stad.

Het boekje kost € 2,50 en telt 60 pagina's.

Jan Anderson overhandigde 25 mei jl. een exemplaar van het boekje aan de Burgemeester van Vlaardingen, Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen.

Het museum is alléén de gehele ‘Feestmaand’ mei iedere middag van 2 tot 4 uur geopend. Daarna weer op de gebruikelijke openingsuren.

Streekmuseum Jan Anderson, Ketelweg 50, 3135 GM Vlaardingen. Geopend iedere zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en de eerste zondag in de maand. Gratis toegang.

29-05-2023