Tentoonstelling 150 jaar Holland Amerika Lijn op ss Rotterdam

Dit jaar bestaat de Nederland Amerikaanse Stoomvaart Maatschappij (NASM), beter bekend onder de naam Holland Amerika Lijn (HAL) 150 jaar. Dit jaar viert ook de Vereniging De Lijn, opgericht om de historie (verleden) en actualiteit (heden) van de HAL te bevorderen, haar 35-jarig bestaan. Bij beide heugelijke momenten willen we dit jaar nadrukkelijk stilstaan door het organiseren van een uitgebreide tentoonstelling aan boord van het ss Rotterdam.

Tentoonstelling 150 jaar Holland Amerika Lijn op ss Rotterdam

De ss Rotterdam is gelegen aan het 3e Katendrechtse Hoofd 25 in Rotterdam. Op de tentoonstelling staan meerdere vitrines opgesteld met afbeeldingen van oude schepen, maar ook van de nieuwste cruiseschepen van de HAL. Dit alles aangevuld met diverse attributen door de tijd heen, ingelijste affiches en scheepsmodellen.

Het geheel geeft een goede indruk van de maatschappij HAL in de afgelopen 150 jaar. De tentoonstelling loopt van komende zondag 30 juli t/m zondag 13 augustus. De toegang is vrij, en de aanwezige suppoosten kunnen eventuele vragen beantwoorden. U kunt ons vinden in de Odyssee Room op het B-deck.

26-07-2023