Er zijn dit jaar geen Brandersfeesten, maar a.s. weekend wel 'Live on Stage!'

Tattooartist Hans Pasztjerik ontwierp etiket voor Branderswijn

Tattooartist Hans Pasztjerik ontwierp etiket voor Branderswijn

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Oud-wethouder van Vlaardingen en nu burgemeester van Schiedam, Jules Bijl, krijgt de eerste fles van de Branderswijn 2023 op zaterdag 23 september om 12.30 uur uitgereikt in het Jenevermuseum. Tattooartist Hans Pasztjerik ontwierp het etiket.

De uitreiking van deze jaarlijkse speciale editie van het distillaat genaamd Branderswijn viel altijd in het weekend dat de Brandersfeesten werden gehouden. Deze gaan dit jaar niet door. De horeca in Schiedam heeft nadat dit bekend werd zelf een muzikaal feest georganiseerd, Live on Stage!, dat aanstaand weekend plaatsvindt.

De stokers van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam houden de traditie van de uitreiking van de Branderswijn, ook nu de Brandersfeesten niet doorgaan, in ere. Zoals elk jaar presenteren zij in september de Branderswijn. Het eerste exemplaar van dit unieke product wordt traditiegetrouw aan de burgemeester van Schiedam overhandigd. 

Daarnaast worden flessen uitgereikt aan een bestuurslid van Stichting Nationaal Jenevermuseum, aan kunstenaar en tattooartist Hans Pasztjerik, aan Rutger Vismans (Hoofdstoker Nationaal Jenevermuseum Schiedam) en aan Diederik von Bönninghausen (directeur Nationaal Jenevermuseum Schiedam).

Ontwerp etiket
De Schiedamse tattooartist Hans Pasztjerik heeft het etiket voor de Branderswijn 2023 ontworpen. In oktober 2011 opende Hans zijn shop Stay Classy Tattoo hier in Schiedam aan het Broersveld. Ondertussen is Stay Classy uitgegroeid tot een begrip in de tattoowereld. Er werken momenteel diverse artiesten met allen een eigen stijl. 

Foto: Hans Pasztjerik (foto door Jan Schrijver (c)

19-09-2023