€ 11.211,00 opgehaald voor VR-brillen

Succesvolle benefietvoorstelling voor kinderafdeling Franciscus en Vlietland

Succesvolle benefietvoorstelling voor kinderafdeling Franciscus en Vlietland

De belofte terug te komen op het toneel en daarmee publiek te verwonderen en te ontroeren is dit weekend met twee dansvoorstellingen ruimschoots waar gemaakt. Theater aan de Schie en Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen hebben twee benefiet dansvoorstellingen gepresenteerd en via livestream laten binnenkomen via de huiskamers. Met deze benefietvoorstelling hebben deze twee organisaties zich ingezet voor het goede doel: tenminste € 10.000,00 inzamelen om de aanschaf van VR-brillen voor de kinderafdeling van Franciscus Gasthuis & Vlietland mogelijk te maken. In totaal is er € 11.211,- opgehaald en is de cheque na de laatste voorstelling uitgereikt aan de voorzitter, Cor Lamers, van Stichting Vrienden van het Vlietland Ziekenhuis.

Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen en Theater aan de Schie hebben de handen in één geslagen voor een unieke samenwerking. Geïnspireerd door het gedicht De Belofte van Jan Beuving, is het thema van deze benefiet dansvoorstelling ontstaan. Ook al waren de deuren van zowel het theater als de dansschool al maanden gesloten, wij houden hoop! 

Met De Beloftewillen Theater aan de Schie en Ballet- en Dansstudio Schiedam Vlaardingen € 10.000,00 inzamelen om VR-brillen, welke € 1.600,00 per stuk kosten, aan te schaffen voor de kinderafdeling van Franciscus Gasthuis & Vlietland. De wens voor deze brillen is zeer groot.Met een virtual reality bril kunnenkinderen die onder behandeling zijn zich verplaatsen naar een ‘virtuele wereld’. Zodra zij de bril op zetten, kunnen ze ervoor kiezen om even rond te kijken tussen de olifanten, of te gluren naar gloeiwormen in een grot en er kunnen spelletjes op gespeeld worden. Doordat de kinderen alleen nog de ‘virtuele wereld’ om zich heen zien, zijn ze afgeleid van de behandeling en is deze minder spannend.  

Rowana, directrice van Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen:
De belofte om terug te keren hebben wij als dansschool en theater ruimschoots waargemaakt.Wat een fantastisch weekend hebben wij als dansschool en theater neergezet voor de leerlingen, ouders en de kinderen van Fransiscus Gasthuis & Vlietland.

Stralende gezichten zowel op het podium als achter de schermen!

Ik ben ontzettend trots dat wij met deze succesvolle samenwerking dans terug hebben kunnen brengen op het podium en gezamenlijk hebben gewerkt aan dit maatschappelijk initiatief.Dit is het resultaat van twee culturele instellingen in Schiedam die gedreven worden door passie en een hart hebben voor de Schiedamse samenleving.Dankbaar voor ons geweldige team binnen de dansschool en het gedreven team die staat voor theater aan de schie!

Rob Roos, directeur van Theater aan de Schie: 
Het is een groot succes geworden. Niet  alleen financieel maar vooral de onderlinge samenwerking was heel succesvol. Ik maak een heel groot compliment aan mijn team en het team en dansers van Rowana. Het was een feest om ze in huis te hebben! Zo veel blije gezichten gezien dit weekend. Daar doen we het voor. En enorm blij dat we gezamenlijk hebben kunnen laten zien dat we naast onze dagelijkse business ook maatschappelijk onze bijdrage aan Schiedam leveren. Voor herhaling vatbaar. 

16-06-2021