Struikrovers en bomenoogsters

Struikrovers en bomenoogsters

Struikroven? Bomen oogsten? Hee… waar gaan jullie met ons groen naartoe?? Wie zich inzet voor een groenere stad, of zelfs een groenere wereld, moet niet bang zijn voor vuile handen. Eerder al zetten de vrijwillige Struikrovers zich in om groen te redden bij het nieuwbouwproject Park Vijfsluizen. Nu zijn de deelnemers van Meer Bomen Nu op verschillende plekken in Vlaardingen het teveel aan zaailingen van bomen aan het oogsten op diverse plekken in de stad.

Op allerlei plekken schieten bomen spontaan de grond uit als jonge zaailingen. Ook op plekken waar niet genoeg ruimte is om uit te groeien tot een volwassen boom. En daar komen de vrijwilligers van Meer Bomen Nu de zaailingen oogsten om ze elders een goede groeiplek te geven. Oogsten, inkuilen, uitdelen, planten, dat is wat Meer Bomen Nu doet. En dat sluit naadloos aan op de activiteiten van de Struikrovers; een groep groenliefhebbers die beplanting weghalen op plekken waar deze door ontwikkeling van de stad moeten wijken om ze op een andere plek weer een nieuwe mogelijkheid te geven om te groeien.

Lekker groen bezig, dus! Ook in Vlaardingen gaan de handen uit de mouwen en de schoppen de grond in. Daar waar de Struikrovers zich richten op kleinere struiken en bomen die buurtbewoners in eigen tuin kunnen herplanten, gaat Meer Bomen Nu voor zaailingen die uit kunnen groeien tot flinke bomen. De rovers en oogsters hebben onder andere al hun slag geslagen bij Park Vijfsluizen waar ze in samenspraak met aannemer Heijmans zo’n 850 zaailingen hebben kunnen verzamelen van zowel bomen als struiken. Ook aan de Zwanensingel, in het Oranjepark en in de Broekpolder was de buit flink. Van Veldiep tot Esdoorn en van Robinia tot Japanse Kornoelje.
 
Meer weten over deze initiatieven? Kijk eens op www.meerbomen.nu of op www.struikroven.nu

 

Foto: wethouder Bart de Leede helpt een handje mee

.

10-03-2021