Streekmuseum én zijn depot geopend tijdens Monumentendag

Streekmuseum én zijn depot geopend tijdens Monumentendag

VLAARDINGEN - Zaterdag 10 september 2022 is het depot van het Streekmuseum Jan Anderson geopend van 14.00 – 16.00 uur. Het adres is de Willem Beukelszoonstraat 2 te Vlaardingen.

"Wij tonen daar onze aanwinsten van het afgelopen halfjaar. Een broodkacheltje uit de Tweede Wereldoorlog,  evenals een graanmolentje en een oud melkbusje dat op het lichaam werd gedragen om melk te halen. Een noodkacheltje en drie manden van de haringvisserij. Een Japanse gebaksdoos, een loodgieterstas, kuipers gereedschap en een timmerkist met gereedschap. Kortom ruim honderd verworven voorwerpen en gereedschappen die alle tijdens de Open Monumentendag te zien zullen zijn", zo laat het streekmuseum weten.

Niet alleen het depot van het museum aan de Willem Beukelszoonstraat 2, maar ook het Streekmuseum Jan Anderson zal tijdens Open Monumentandag 10 september 2022 van twee tot vier geopend zijn. Je vindt het museum  aan de Kethelweg 50 te Vlaardingen.

In het museum is de tentoonstelling ‘100 jaar Jan Boer’ en de tentoonstelling ‘250 jaar Sparen in Vlaardingen’ te zien.

Streekmuseum Jan Anderson is overigens iedere zaterdag van 14.00 – 16.00 uur geopend en elke eerste zondag in de maand. Gratis toegang.

Foto boven: het depot van het museum (foto door Hans Bakker)

Foto onder: interieur van banketbakkerswinkel Jan Boer in het museum, gedateerd ongeveer 1900 (foto door Hans Bakker)

 

03-09-2022