Bezoekers genoten van theater, muziek, dans, kunst en meer

Stralende en drukbezochte Stadskaravaan op De Loper

Stralende en drukbezochte Stadskaravaan op De Loper

VLAARDINGEN - Afgelopen zaterdag 8 juni was Winkelcentrum De Loper een feestelijk festivalterrein tijdens de Stadskaravaan, georganiseerd door de Stadsgehoorzaal. Het theater vierde, samen met de partnerinstellingen, alle vormen van kunst en cultuur tijdens een stralend festival.

Veel bezoekers genoten deze middag van het programma én het mooie weer. Er wordt met trots op deze eerste editie van het festival dit jaar uitgekeken naar de volgende ronde in de Westwijk op zaterdag 14 september.

Vanaf de opening om 13:00 uur was het al gezellig druk in het winkelcentrum. Na de openingsdans door leerlingen van IKC Het Anker heette presentator, theatermaker en actrice Nhung Dam iedereen van harte welkom. Het officiële aftelmoment vervulde zij samen met Jorik van Oosterom, Terminal Director bij DFDS en sponsor van het theater en de Stadskaravaan. Hij benadrukte het belang van toegankelijkheid van kunst en cultuur. DFDS draagt hier onder andere aan bij door iedere donatie die bij het kopen van theaterkaarten gedaan wordt te verdubbelen. De Stadsgehoorzaal kan hierdoor vrijkaarten aanbieden aan cliënten van diverse maatschappelijke instanties.

Het programma van het festival begon met een feestelijke minishow van Dirk Scheele. Vele jonge festivalbezoekers verzamelde zich rondom het Mini Podium midden op het plein en zongen en dansten mee met de leukste liedjes. Vervolgens presenteerde poppodium De Kroepoekfabriek twee Vlaardingse acts op het hoofdpodium: Singer-songwriter Alysha Deanne in de rubriek Talent Stage en coverband The Undercover Heroes als Vlaardingse Vangst. Het festivalprogramma werd feestelijk afgesloten door Pater Moeskroen. Met hits als “Roodkapje” en “Laat maar waaien” zorgden zij ervoor dat alle bezoekers met de voeten van de vloer gingen en met een glimlach van oor tot oor weer naar huis gingen.

Tussen het podiumprogramma door was heel het festivalterrein gevuld met nog veel meer activiteiten namens alle culturele partners. Zo genoten de bezoekers van heerlijke hapjes op de wijkproeverij. Ook in de tenten van KADE40 en Bibliotheek de Plataan was het doorlopend druk. Jong en oud gingen hier aan de slag met het maken van memorabele stoeptegels, het deelnemen aan de workshop door Goya Dance Studio of het kijken naar de wonderbaarlijke trucs door biebgoochelaar Ollie Quist. Onder de grote tent midden op het terrein werd door UN1EK de hele middag geschminkt en geknutseld, zorgden DJ’s Blondie & Brownie voor een feestelijke silent disco en maakten vele bezoekers een tastbare herinnering in de vorm van een Karavaankiekje bij de fotobooth.

Het plein tussen de Albert Heijn en de trambaan werd omgetoverd tot Wijkterras vol vrolijke vlaggetjes en zitjes. Hier werden ook verhalen en objecten gedeeld in het Museum van de Wijk, was Minters aanwezig met de gamebus, zijn vele verhalen verteld bij de Boekfiets, werd er volop geknutseld in het Peuter en Kleuterlab van Stichting Aanzet en kon sneltekenaar Mark Thatcher de hele dag rekenen op lange rijen voor zijn unieke karikatuurschetsen.

Een droom is uitgekomen
De Stadsgehoorzaal kijkt vol trots terug op deze eerste editie van de Stadskaravaan na het feestjaar rondom 750 jaar Vlaardingen. Met dit festival is een droom voor de Stadsgehoorzaal uitgekomen om samen met de cultuurcollega’s naar het publiek toe te komen in plaats van andersom. Het theater kijkt uit naar de tweede editie van dit jaar, op zaterdag 14 september in de Westwijk, én naar de Finale in de Stadsgehoorzaal op zondag 8 december. Meer informatie over deze edities is te vinden via www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan

Fotografie
Jan Thijssen

10-06-2024