Van 28 mei tot en met 5 juni

‘Stichting Zeillogger Balder’ doet mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds

‘Stichting Zeillogger Balder’ doet mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds

In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en sociaal media.

De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Stichting Zeillogger Balder voert actie voor het behoud van de historische zeillogger VL.92 Balder uit 1912.

Werkzaamheden Balder. VOOR DE CORONATIJD. foto Hans Bakker (2)-min

De in nog originele staat verkerende zeillogger is een uniek schip voor Vlaardingen en  West Europa.

Stichting Zeillogger Balder doet mee aan diverse activiteiten op het gebied van maritieme evenementen in Europa. En velen andere activiteiten welke wij als Stichting zelf bekostigen. 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt ons de mogelijkheid om deze activiteiten uit te breiden en te professionaliseren. 

Werkzaamheden Balder. VOOR DE CORONATIJD. foto Hans Bakker (1)

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging en voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat in 2021 op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant en makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren. 

Fotograaf: Hans Bakker

27-05-2021