Stichting Stadspodia zoekt twee leden Raad van Toezicht

Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek: 'Controle, stimulans en advies gewenst.'

Stichting Stadspodia, bestaande uit De Kroepoekfabriek en Stadsgehoorzaal, zoekt twee nieuwe leden voor hun Raad van Toezicht. Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek bieden jaarlijks zo’n 300 culturele evenementen voor 100.000 bezoekers. De Raad van Toezicht (RvT) controleert, stimuleert en adviseert de directie en houdt toezicht op het naleven van de missie en visie van de stichting.

Stichting Stadspodia zoekt twee leden Raad van Toezicht

Stichting Stadspodia
De Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek zijn samen de podia van Vlaardingen, het  poppodium en het theater. Samen vormen zij formeel ‘Stichting Stadspodia en Jongeren  Cultuurcentrum Vlaardingen’, maar het publiek kent de podia als Stadsgehoorzaal en De  Kroepoekfabriek. Beiden hebben een eigen identiteit en uitstraling. De podia bieden jaarlijks  zo’n 300 culturele evenementen voor 100.000 bezoekers. De grote namen die zij naar  Vlaardingen halen, zorgen voor reuring, trots en inspiratie maar de podia investeren met name in nieuw- en of lokaal talent. De Kroepoekfabriek en Stadsgehoorzaal bieden culturele  mogelijkheden voor alle Vlaardingers, verenigingen, muzikanten, cultuurliefhebbers,  instellingen, bedrijven en artiesten door de inzet van hun podia, apparatuur, kennis en  menskracht.

De Raad van Toezicht
De huidige Raad van Toezicht van Stichting Stadspodia bestaat uit Finn Wynstra, Sytske van  Rooijen - Schoenmakers en Marcel Splinter. In 2022 maakte de voormalige voorzitter en  secretaris plaats voor twee nieuwe leden. De Raad van Toezicht controleert, stimuleert en  adviseert de directie. De functie is onbezoldigd en het goed vervullen van de rol kost  ongeveer 6 uur tijd per maand. Ideaal gezien hebben de nieuwe leden affiniteit met de  cultuursector en Vlaardingen, hebben zij inzicht in bestuurlijke en strategische processen,  een relevant netwerk en staan ze te trappelen om hun kennis en ervaring in te zetten voor de Vlaardingse podia.

De volledige vacature is te vinden op stadsgehoorzaal.nl/vacatures. Solliciteren op de  vacature kan tot 15 mei door een reactie te sturen aan renske@stadsgehoorzaal.nl.

20-03-2023