Stichting Stadshart Vlaardingen vraagt om begrip

Stichting Stadshart Vlaardingen vraagt om begrip

Per 1 december 2020 is de landelijke mondkapjes verplichting ingegaan. In alle openbare ruimten moet men verplicht een mondkapje dragen, dus ook in onze winkels.

Wij als ondernemers hebben de taak dit ook te handhaven. Als er klanten zonder mondkapje binnen lopen, moet u ze hierop aanspreken. Boetes kunnen oplopen tot € 4000,-.

Ik weet maar al te goed wat dit van ons vraagt, het is een moeilijke tijd en voor velen van ons een belemmering om leuk zaken te kunnen doen. Maar we kunnen op deze manier open blijven, en niet hetzelfde lot ondergaan als onze diep getroffen collega’s in de horeca.

Door ons allemaal aan de regels te houden helpen we hen mogelijk ook om weer een stapje dichter richting opening te gaan. Laten we hopen dat onze klanten met begrip hun inkopen lokaal en verspreid komen doen.

Belangrijk blijft daarnaast om gezamenlijk uit te dragen:

v  Winkelen en boodschappen doen in aanloop naar de feestdagen is dit jaar anders dan anders.

v  Doe doelgericht aankopen en vermijd drukte.

v  Doe je aankopen en boodschappen ook eens in de ochtend of doordeweeks.

v  Koop vooral lokaal.

v  Kom zoveel mogelijk alleen.

v  Houd 1,5 meter afstand en draag een mondkapje.

v  Laten we met elkaar de drukte (in de decembermaand) spreiden.

Wat betreft de koopavonden rond de feestdagen kan iedere ondernemer zelf bepalen óf en wanneer hij of zij de winkel geopend houdt, met de restrictie dat alle non-food zaken om 20.00 uur dicht zijn.

Met een zichtbare inzet van eenieder kunnen we hopelijk een sluiting van de detailhandel in deze, zo belangrijke periode voor de sector, voorkomen.

03-12-2020