Stichting PeerSupportProjecten

www.peersupport.nu – omdat je soms nu peersupport nodig hebt …

Dreig je de grip op het leven te verliezen? Of ben je deze al verloren?
Voel je je overweldigd door wat je overkomt? Krijg je het gevoel alsof je emmer (bijna) aan het overlopen is? Of is deze al overgelopen? Is alles je (snel) teveel?
Vind je het lastig om keuzes te maken? Ben je eenzaam? Vind je geen of weinig aansluiting? Kun je geen rust vinden?

Stichting PeerSupportProjecten

Wij zijn Stefan, Trudy, Veronique en Caro(lien) en wij zijn van Stichting PeerSupportProjecten. In het verleden, maar vooral ook in het heden hebben we geregeld in de situatie gezeten dat we een of meerdere bovenstaande vragen met ja in kon vullen. Hierdoor gingen we op zoek naar een plek, waar we mogen zijn zoals we op dat moment zijn en waar we in ons eigen tempo aan ons herstel kunnen werken. Helaas vonden we in Schiedam en omstreken niet zo’n plek.

Op 3 januari 2022, is Stichting PeerSupportProjecten, opgericht om die leegte op te vullen. Door het initiëren en faciliteren van projecten op het gebied van PeerSupport, kunnen we in het PeerProgramma activiteiten aanbieden voor en door mensen die de grip op het leven (dreigen) te verliezen en naasten/mantelzorgers die overbelast zijn of zich zo voelen. PeerSupport betekent bij ons ‘(Onder)Steun van een gelijkgestemde’ en ‘Gelijke in Steun’. We zitten in Schiedam, Vlaardingen en online.

Op onze website: www.peersupport.nu, kun je de activiteiten en waar ze plaatsvinden, vinden in de PeerAgenda. Per kwartaal waait daar een frisse wind en passen we waar nodig het programma aan.

Met ons project ‘PeerSupport in Schiedam eo’ zijn we toegelaten tot het 3-jarig programma Herstel Dichtbij, waarbij we naast financiële ondersteuning ook coaching krijgen. Wij zijn 1 van de 30 herstelinitiatieven en zelfregiecentra, die mogen meedoen in de Community of Practice. Het geheel is geïnitieerd door het Oranjefonds, Mind en Instituut voor Publieke Waarden.

PeerPot
We vragen een kleine bijdrage van 1,00 in de kosten van deelnemers voor de activiteiten, tenzij het een gratis introductie is of een cursus. De bijdrage voor een cursus kan verschillen. Lukt de eigen bijdrage niet, wees dan welkom om in gesprek te gaan met ons.

En nu?
Nu zijn we vooral op zoek naar deelnemers en vrijwilligers.
Heb je interesse, dan ben je welkom om aan te sluiten.
Mis je iets of er is iets anders in ons PeerProgramma, laat het ons weten.

Een greep uit ons huidige aanbod
Online aanbod: Vanaf november 2022 is er een PeerMoment in ons MeetCafe online elke maandag en woensdag van 16.00-17.00 uur en vrijdag van 13.00-14.00 uur.

Op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur kun je elk half uur 1 op 1 in gesprek via whatsapp, sms, chat, (video)bellen.

Fysiek aanbod
Hou onze website in de gaten: www.peersupport.nu.

We zijn te bereiken via de pagina PeerContact op onze website en via onderstaande informatie:

Caro(lien) Jansen +316-300 938 90 info@peersupport.nu Stichting PeerSupportProjecten.

(Hopelijk) Tot Peers!
Stefan, Trudy, Veronique en Caro(lien)

15-11-2022