Basketballers vallen nimmer door de mand

Stichting Aanzet: 'Ontdek de wereld met Petje af'

Stichting Aanzet: 'Ontdek de wereld met Petje af'

SCHIEDAM / VLAARDINGEN / MAASSLUIS - Petje af is weer gestart in de gemeenten Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Petje af ontvangt op zondag nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 - 14 jaar. De kinderen ontdekken de wereld, doen nieuwe ervaringen op en komen in contact met diverse werkvelden en inspirerende rolmodellen. In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen waarbij zij les krijgen van inspirerende gastdocenten, op bedrijfsbezoek gaan en activiteiten doen die gerelateerd zijn aan kunst, cultuur of gezond gedrag.

Eerste blok 
Het eerste blok van dit schooljaar staat in het teken van sport. Petje af kinderen uit alle drie  de gemeenten hebben samen een basketbalclinic gevolgd bij Yets Foundation. Door de  verschillende oefeningen hebben zij gewerkt aan inzet, vertrouwen, luisteren naar de coach,  positief zelfbeeld én positief gedrag. Met dank aan de jonge coaches van Yets die lieten  zien wat je kan bereiken als je je ergens voor inzet.

Aanmelden bij Petje af kan nog steeds en het is gratis! Petje af is ook altijd op zoek naar  gastsprekers die meer willen vertellen over hun organisatie en hun werk. Petje af wordt in de drie gemeenten uitgevoerd door Stichting Aanzet. Meer informatie vind je op de website.

Over Petje af
Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek van de wieg nooit de kansen in de toekomst  mag bepalen. Aanvullend op het onderwijs, biedt zij kinderen in 30 bijeenkomsten per  schooljaar een praktijkgericht programma. Kinderen ontdekken hun talenten, vergroten hun  wereld, ontwikkelen burgerschapsvaardigheden, meer zelfvertrouwen en een breder  perspectief voor de toekomst. Het programma is bewezen effectief en heeft al duizenden  kinderen in Nederland ondersteund in hun ontwikkeling. Petje af Waterweg is gevestigd in  de bibliotheken in Maassluis, Schiedam en Vlaardingen.

28-09-2023