'Kabbelende' lezing in Museum Vlaardingen

Stephen Payne vertelt ... in het Engels

Stephen Payne vertelt ... in het Engels

Op woensdag 31 mei 2023 is er speciaal voor Vereniging de Lijn, de vereniging van Oud-Holland Amerika Lijn medewerkers en belangstellenden, een extra lezing waarbij “Naval Architect” Stephen Payne gaat vertellen over zijn carrière bij Carnival Corperation.

De in London, UK geboren Stephen Payne was betrokken bij het ontwerp en bouwbegeleiding van de nieuwe schepen binnen de Carnival Corperation. Zijn eerste opdracht was voor Carnival Cruises de ms Holiday en later de schepen van de Fantasy-class en de Destiny-class. Zijn volgende grote project was het ontwerp van het nieuwe vlaggenschip van de Holland America Line, ms Rotterdam (VI) van de Holland America Line waar hij projectmanager was.

Payne ontwierp het nieuwe schip met de dubbele schoorstenen, een eerbetoon aan de ss Rotterdam van 1959. Na het in de vaart komen van dit schip in 1997 volgde nog de halfzusters ms Volendam in 1999 en ms Zaandam in 2002. Plus het zusterschip de ms Amsterdam in 2000. Stephen Payne was verder betrokken bij het ontwerp en de bouw van de Queen Mary 2 van Cunard en schepen van Seaborne.

De lezing is in de Engelse taal. De lezing voor zowel de leden, maar ook niet-leden van Vereniging de Lijn is dit keer niet op de ss Rotterdam, maar wordt bij uitzondering gehouden in Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, 3131 AG Vlaardingen.

Aanvang is 10.30. Het museum is goed bereikbaar met de Metro (Station Vlaardingen Centrum). Aanmelden is verplicht via info@verenigingdelijn.nl.

Fotografie
Ernst Lohmann

24-05-2023