Down by the Rivers of Vlaardingen

Stadswandeling Rivierzone op zondag 14 mei

Stadswandeling Rivierzone op zondag 14 mei

Rivierzone. District U. Vlaardingen aan de Maas, of - als alle bouwplannen zijn gerealiseerd - Manhattan aan de Maas. Het gebied tussen de metro en de Nieuwe Maas/Het Scheur kent naast vele namen ook een boeiende geschiedenis, en een toekomst die nog lang niet af is. Ooit een wijk vol bedrijvigheid, waarvan een deel is verdwenen en een ander deel een nieuwe bestemming kreeg. Zo werd de Pelmolen een appartementengebouw, verrees er op de plek van de LTS een jaren dertig aandoend woonwijkje en wordt er hard gewerkt om van het Unilever-terrein een volledig nieuwe wijk te maken.

Genoeg verhalen over deze bijzondere buurt. Wie was Bartholomeus van Buuren? Wat is er gebeurd met de molen die aan de Westhavenkade stond? En waar komt de naam Galgkade eigenlijk vandaan? De stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen vertellen er graag over tijdens de stadswandeling op zondag 14 mei. De wandeling start om 14.00 uur vanaf de ingang van het Deltahotel.

Meewandelen met de gidsen kan voor € 3.00, bezitters van een geldige Rotterdampas of Vrijwilligerspas krijgen 50% korting. Meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren (niet verplicht, wel gewenst) op serviceteam-vlaardingen.nl/agenda.

08-05-2023