Oogst groente en bloemenseizoen

Stadslandbouw van Ruytenburch Vlaardingen weer gestart

Stadslandbouw van Ruytenburch Vlaardingen weer gestart

Vlaardingen – Op de akker aan de Westlandse weg en in de Tuin Holy aan de Lemsterlandhoeve worden vanaf vorig weekend wekelijks heerlijke biologisch geteelde groenten en fruit zoals aardbeien en frambozen voor een zacht prijsje verkocht. Op de akker aan de Westlandse weg kan ook een prachtig veldboeket worden samengesteld en bij betaling van een kleine bijdrage mee naar huis worden genomen.

Ook zijn er nog diverse soorten eenjarige planten met (snij) bloemen en kruiden in pot te verkrijgen. De akker en tuin staan er prachtig bij. Steeds meer groenten en bloemen zijn klaar om geoogst of geplukt te worden. Naast het kopen van groenten, fruit en bloemen uit eigen stad is het gewoon leuk om over de akker rond te lopen en in gesprek te gaan met een enthousiaste vrijwilliger. Ouders kunnen hun kinderen meenemen. Hoe mooi is het dat kinderen zien hoe wat zij eten groeit op de akker. De openingstijden van de akker en de tuin zijn:

· Tuin Holy aan de Lemsterlandhoeve 79 bij het tuinencomplex naast de scouting
· Groenten - Iedere woensdag van 10:00-14:00 uur en eerste en laatste zaterdag van de maand van 12:00 -14:00 uur
· De akker aan de Westlandse weg 250-254 bij het Pannenkoekenrestaurant De Soete Suikerbol
· Groenten - Iedere maandag en woensdag van 09:00-12:00 uur en iedere laatste zaterdag van de maand van 14.00-16.00 uur
· Bloemen – Iedere woensdag van 10.00-12.00 uur en iedere donderdagmiddag van 15.00-17.00 uur en iedere laatste zaterdag van de maand van 14.00-16.00 uur

Stichting Stadslandbouw Van Ruytenburch is in april 2013 opgericht. Naast de akker en de tuin Holy is er nog de kas en kindertuin in ’t Hof. Om en in de kas naast Pannenkoekenhuis ’t Hof worden bloemen en planten opgekweekt en educatieve natuurprogramma’s gegeven

voor kinderen van 2,5 t/m 13 jaar op de Kindertuinen. In dezelfde kas bevindt zich het populaire pop-up restaurant MOM (maaltijden op maandag).

Stadslandbouw Van Ruytenburch wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Iedereen met een ‘groen hart’ kan een bijdrage leveren aan één of meerdere locaties, die onderling verbonden zijn! Stadslandbouw draagt op duurzame wijze bij aan een aantrekkelijke stad, en liefde voor de natuur kan al vanaf jonge leeftijd eigen gemaakt worden.

Vind je het heerlijk om andere natuurliefhebbers te ontmoeten, samen buiten te werken en na ‘gedane arbeid’ in oogsttijd soms naar huis te gaan met verse biologische groenten of bloemen? Of werk je graag met kinderen? Meld je aan als vrijwilliger! Zie ook www.stadslandbouwvanruytenburch.nl of de Facebookpagina’s van Stadslandbouw van Ruytenburch, Kindertuinen Vlaardingen en MOM (Maaltijden op maandag).

Interesse?
Stuur een mail naar info@stadslandbouwvanruytenburch.nl.

05-07-2023