Loftuiting sober en guur

Stadskraan met compliment

Stadskraan met compliment

Het was een tijdlang zwoegen, maar het resultaat mag er dan zijn: de stadskraan en het liefkozende bestuur van de stichting krijgen een welgemeend compliment van provincie Zuid-Holland. Meer nog straalt dit compliment uit over de noeste bouwers ervan.

Vandaag, vrijdag 26 november, kreeg het bestuur van de stichting Stadskraan Vlaardingen een Compliment voor het Monument uitgereikt. Op deze wijze zet het Monumententeam van de provincie Zuid-Holland een bijzonder en markant rijksmonument in Zuid-Holland in het zonnetje en spreekt zij haar waardering uit voor het behaalde resultaat. ‘De Stadskraan is een prachtig object, interessant qua geschiedenis en is mooi hersteld en toegankelijk,’ liet het Monumententeam weten.

Namens provincie Zuid-Holland kreeg de stichting Stadskraan een oorkonde uitgereikt. Die zal ongetwijfeld een plekje krijgen in Museum Vlaardingen; de wakende overbuurman. Nu nog in de steigers, maar straks, als Kloet Onderhoud de herstellende werkzaamheden heeft afgerond, een fraai koppel.

Het Compliment werd tussen regen en wind uitgereikt in aanwezigheid van wethouder Bart de Leede. Aan liefhebbers van een stukje industriële vormgeving nu de kans om van de gele hijsconstructie te genieten. Als straks Museum Vlaardingen ook weer voor iedereen is geopend een mooi uitje in het historisch hart aan de haven.

afbeelding
afbeelding
afbeelding

26-11-2021