Muziek en sport met Ierse inslag

St. Patricks in The Irish Pub

St. Patricks in The Irish Pub

VLAARDINGEN - Op 16 en 17 maart is het weer St. Patrick’s Day. Niet direct een Hollands gebeuren staat het ieder jaar weer wat vaster op de Vlaardingse uitgaanskalender. Zeker op die van The Irish Pub, waar Iers volbloed Junior Flynn zijn hart heeft verpand aan sfeer en klant. En waar vier je St. Patrick’s Day nu intenser dan in The Irish Pub?

Saint Patrick, de beschermheilige van Ierland (samen met Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador) is de nationale feestdag die op 17 maart wordt gevierd. Dat vieren gebeurt uitbundig met openluchtconcerten, kermis en een grote optocht met vuurwerk. Alles bij de rivier Liffey in Dublin. Hierbij is groen de kleur die met het gebeuren wordt geassocieerd. Daarom groene kleding en zelfs groen bier.

In Vlaardingen aan de Maas wordt dit feest in iets bescheidener mate gevierd. Nederlanders zijn immers calvinisten en geen Ieren. Toch geeft Junior Flynn dit evenement elk jaar een lokale boost met de organisatie van twee flitsende dagen. Of daar groen bier bij is? Daarvoor kun je best langskomen in je allergroenste outfit. Binnen zowel als buiten (met parasols en groot podium) valt er het nodige te doen.

Zaterdag 16 maart vanaf 19.00 uur
Buiten
Miel on Tour is een singer-songwriter die van een feestje houdt. Samen met zijn gitaar speelt hij nummers als: Als ze er niet is (De Dijk), Sexy Als Ik Dans (Nielson), Crazy Little Thing Called Love (Queen), Losing My Religion (R.E.M.), Love You More (Racoon) en Last but nog least Angels van Robbie Williams. Need to say more?

U2 One laat zich raden. Daar worden dan ook geen prijzen voor uitgereikt.

Binnen
Voor de koukleumen, niet-rokers en sportliefhebbers sta je binnen best met een drankje in de hand bij: Rugby (Wales-Italy om 15.15 uur, Ireland-Schotland om 17.45 uur en France-England om 21.00 uur).

Als deze uitputtende sport triple achter de rug is komt om 23.00 uur Johnny Smokes om samen met het publiek op een muzikale reis te gaan waarvan het einde niet snel in zicht is. Deze One Man Band komt vanuit de legendarische rockscene van Seattle en weet van Nirvana en Foo Fighters. Barstensvol energie musiceert deze artiest, pardon: muzikale sensatie, alsof zijn leven ervan afhangt. Van AC/DC via Cheap Trick naar Jimi Hendrix. Blijf daar maar eens kalm onder.

Zondag 17 maart vanaf 14.00 uur
Buiten
Live Music, gevolgd door de Vlaardings-Ierse volksdansers van Cailíni en als het toch een beetje bibberig, want echt warm wordt het alleen van binnen, wordt dan zijn daar de muzikale kachels van Bunch of Bastards: Full Force Rock. Ook wel liefkozend omschreven als een alleraardigst “stelletje hufters”. Muzikaal drinken de heren uit dezelfde bron als The Pogues, The Mahones en Dropkick Murphy’s.

Hun muziek? Een feestelijke combinatie van melodie en energie. En half-Ierse zanger weet zich omringt met banjo, mandoline, tin whistle en accordeon. Stevige folk-punk op een bedje van gezelligheid en soms wat ingetogen. Komt dat Horen, Zien en Ondergaan.

Binnen
Voetbal (Heerenveen-Feyenoord om 14.30 uur) en tot slot Rotterdammer Richard Beukelaar op gitaar en met stem vanaf 19.00 uur. Richard speelde in The Madd, voorloper van The Kik.

Na een gedwongen stop van twee jaar heeft hij de gitaar weer ter hand genomen en stort Richard zich zondag met volle overgave op Pearl Jam, David Grey en stort hij zich met liefde op een Ouwe Ier, zoals hij dat relaxte nummer noemt. Of zoals een oud muzikaal spreekwoord in Richards geval luidt: Er schijnt weer licht aan het eind van de carpaaltunnel.

Richard Beukelaar duwt tegen de weekeindsluiting nog even de laatste feromonen in het juiste spoor en maakt muzikaal, met gevoel voor sfeer en rust (chill) dat iedereen de dag erop met een goed gevoel weer aan het werk kan.

The Irish Pub
Westhavenplaats 31
3131 BT Vlaardingen
Telefoon: 010-341 49 81

13-03-2024