Rob Tiebout deelt zijn enthousiasme in twee mooie routes

Sportief genieten van kunst in de stad

Sportief genieten van kunst in de stad

Deze zomer tegelijkertijd sportief en cultureel bezig zijn? Dat kan met twee gloednieuwe kunstroutes. De routes - een fietsroute en een wandelroute - zijn gemaakt door Rob Tiebout, vrijwilliger bij het team Kunst, Cultuur en Erfgoed van de gemeente Vlaardingen. Uit enthousiasme over alle kunstobjecten ontwikkelde hij deze kunstroutes langs mooie parels in de stad.

Rob Tiebout is als vrijwilliger druk met het inventariseren van de kunstcollectie van de gemeente Vlaardingen. Een klus waardoor hij gaandeweg tegen zoveel moois aan liep, dat hij besloot om er routes van te maken zodat nog meer mensen met meer aandacht kunnen genieten van kunstwerken en monumenten in onze stad. Hij maakte een selectie waarbij hij vooral ook geprobeerd heeft om de wandelaar of fietser kennis te laten maken met de grote diversiteit in de werken in onze stad.

In de bijbehorende fraaie routeboekjes, staan de werken kort omschreven. Door korte informatie over bijvoorbeeld het werk, de aanleiding van een monument, de tijd waarin het kunstwerk tot stand kwam, kijkt de voorbijganger toch net even anders en aandachtiger. Ook het Stadsarchief verrichtte het nodige uitzoekwerk om de informatie over de kunstwerken te verzamelen.

Zelf op pad? Dat kan! De routeboekjes zijn, zolang de voorraad strekt, gratis op te halen bij Museum Vlaardingen, bibliotheek locatie centrum, de publiekshal van het stadskantoor en horecazaken De Waal, Stam, het Hart van Vlaardingen en het Delta Hotel, de Polderpoort. Op de website www.binnenstadvlaardingen.nl zijn de routes binnenkort digitaal terug te vinden.

fotografie: Cees Groen

20-07-2021