Swingende lezing: Rock & Roll & de ‘fifties’ & Auke Pol

Soundtrack van de tijd

Soundtrack van de tijd

VLAARDINGEN | De Schiedamse musicus Auke Pol geeft de komende periode lezingen over popmuziek bij de Bibliotheek de Plataan/Vlaardingen. Elke lezing bestrijkt een decennium . Donderdag 7 september trappen we om 20.00 uur af met de fifties. De lezing vindt plaats in de vestiging Vlaardingen-centrum, Waalstraat 100. Toegang is € 5,00 voor leden en € 7,00 voor niet-leden.

Wat is bijzonder aan de fifties?
In de jaren vijftig ontstaat in de VS rock & roll als popmuziekstijl. Jongeren luisteren er graag naar en gaan het zelf spelen, tot verbijstering van hun ouders. Naast rock & roll ontstaan in de jaren vijftig ook andere muziekstijlen zoals rythm & blues (R&B) en doo-wop die bijdragen aan de rock & roll. Samen vormen zij de kiem voor muziekstijlen, die in de jaren zestig tot bloei zullen komen. Maar dat is voor een volgende lezing.

Wie is Auke van der Pol?
Auke Pol studeerde af aan de conservatoria van Leeuwarden (klassiek) en Alkmaar (lichte muziek) en studeerde aan de UVA in Amsterdam aan de faculteit sociologie, popmuziek en jeugdculturen. Vanaf 1980 gaf Auke Pol les aan muziekscholen als docent piano/keyboard en popbandcoach. Momenteel geeft hij les in zijn eigen lespraktijk Muziekhuis Schiedam.

Erbij zijn?
De lezing vindt plaats in de bibliotheek Vlaardingen Centrum, Waalstraat 100. Wil je erbij zijn, meld je aan via de website www.debibliotheekdeplataan.nl of bij een van de bibliotheekvestigingen. Een toegangskaartje kost € 5,00 voor leden en € 7,00 voor niet-leden. De lezing is inclusief consumptie.

24-08-2023