Oude soep vers gemaakt

Soep zoals 750 jaar geleden in tuin Holy

Soep zoals 750 jaar geleden in tuin Holy

Vlaardingen – In tuin Holy aan de Lemsterlandhoeve 79 in Vlaardingen bij het tuinencomplex naast scouting wordt op zaterdag 19 augustus 2023 tussen 11.00 en 15.00 uur soep gekookt op de manier van 750 jaar geleden. Er wordt gekookt op een kookpot en houtblokken. Met veel ingrediënten uit de eigen tuin Holy. Bezoekers kunnen meehelpen en natuurlijk ook proeven. Deze activiteit is gesubsidieerd door Vlaardingen 750 jaar.

Vergeet niet te gaan. De volgende keer dat Stadslandbouw van Ruytenburch weer Middeleeuwse soep kookt is over 50 jaar in 2073.

Tuin Holy is onderdeel van Stadslandbouw van Ruytenburch. Wekelijks kan daar op woensdag van 10 tot 14 uur voor een kleine bijdrage groenten, klein fruit, zelfgemaakte jam en honing worden gekocht. Ook op de eerste en laatste zaterdag van de maand kan dat van ook van 10 tot 14 uur. Vaak dezelfde dag geplukt. Verser kan gewoon niet. Ans Pladdet en Henk van der Weide staan altijd klaar om iets over de geteelde groenten te vertellen. Kinderen mogen meehelpen met oogsten als zij met een volwassene meekomen.

Stichting Stadslandbouw Van Ruytenburch is in april 2013 opgericht en bestaat bijna 10 jaar. Dat wordt op 23 september uitgebreid gevierd. Naast tuin Holy is er nog een bloemen- en groenten akker aan de Westlandse weg. De kas en Kindertuinen zijn in ’t Hof bij Pannenkoekenhuis ’t Hof Daar worden bloemen en planten opgekweekt en educatieve natuurprogramma’s gegeven voor kinderen van 2,5 t/m 13 jaar. In dezelfde kas bevindt zich het populaire pop-up restaurant MOM (maaltijden op maandag).

Voor meer informatie: www.stadslandbouwvanruytenburch.nl of de Facebookpagina’s van Stadslandbouw van Ruytenburch, Kindertuinen Vlaardingen en MOM (Maaltijden op maandag).

14-08-2023