'Saeftinghe' dorst naar diesel en een likje verf

Snertfeest op Westhavenkade

Snertfeest op Westhavenkade

Het is winter en in de winter eet je snert. Of: erwtensoep. Zoals ze in de ‘betere buurten’ ook wel zeggen. Normaal eet je snert thuis of langs de Vaart als er ijs ligt. In Vlaardingen hebben eigenaren Bob Weerman en Jeroen ‘Plop’ van der Hoogt besloten om zaterdag 28 januari tijdens een gezellig promofeest ter ere van hun voormalig dienstvaartuig ‘Saeftinghe’ de gewelde erwten op de Westhavenkade te verkopen. Dit culinaire oma-feest zal plaatsvinden tussen 12.00 en 17.00 uur

De opbrengst zal ten goede komen van de ‘Saeftinghe’ en van het geld wordt diesel en verf gekocht. Een schip, en zeker een historisch vaartuig van bijna een eeuw oud, behoeft immers, net als de mens, vitamientjes en onderhoud.

Tussen Café Concordia en de ‘Saeftinghe’ staat voor de gelegenheid een kraam; dat kan niet missen. Net als de Vlaardingen 750-vlag. Naast grootmoeders snert kun je ook sjaals en ijsmutsen kopen. Ook deze opbrengst voor het goede en drijvende doel.

Wie na het eten van een kopje snert nog trek heeft in een rondleiding door het inwendige van de ‘Saeftinghe’, die is welkom voor een rondleiding aan boord. Ook zal er doorlopend film worden gedraaid. Hierin zal de ‘Saeftinghe’ gelijk Sean Connery als de enige echte James Bond uiteraard de historische hoofdrol spelen.

Volgens het KNMI wordt het echt snertweer dus een beter decor kunnen Bob en Jeroen zich niet wensen.

m.v. ‘Saeftinghe’
Westhavenkade
(naast Harteveld en tegenover Café Concordia)
Datum: zaterdag 28 januari 2023
Aanvang: 12.00 uur
Einde: 17.00 uur

Sponsors
De Snertparty is mede mogelijk gemaakt door: Secure Dynamic IT Diensten BV (Marvin Wigmore: www.secudyn.nl), Domburg Sportprijzen Holland (Hans van Domburg: www.domburg.nl), VEM b.v. (Peter Maurits: www.vemservice.nl), Café Concordia (Tinie Prophitius: www.eetcafeconcordia.com) Goudsmit Erik Hulsman: Eric Hulsman Goudsmeden | Vlaardingen | Facebook en de Gemeente Vlaardingen: www.vlaardingen.nl/.

27-01-2023