Skate- en punkrockfestival Rock 'n Ramps op 29 juli in Oranjepark

De Kroepoekfabriek zoekt de natuur op

Zaterdag 29 juli wordt het Oranjepark omgetoverd tot skate- en punkrockfestival Rock ’n Ramps. Van 12:00 tot 23:00 staan skaten en muziek afgewisseld op het programma. Op het muzikale programma staan punkrock, ska, reggae en hardcore. De headliner is Amerikaanse punkrockband Teenage Bottlerocket. Toegang is gratis.

Skate- en punkrockfestival Rock 'n Ramps op 29 juli in Oranjepark

Rock
Wat muziek betreft komen er internationale en regionale bands. Naast headliner Teenage  Bottlerocket staan Chaser (beiden uit Amerika), Tusky, Call It Off, Pat Smith (zanger van  Splendid), Rotterdamse acts From The Heart en Phoenix City Retaliators, en Rock ’n Ramps Next Top Band Winnaar No Offense op het programma. De genres variëren van punk(rock)  tot ska, en van reggae tot hardcore. Na de laatste band houdt een lokale dj het festival nog  draaiende tot uiterlijk 00:00 uur.

Ramps
Over de hele dag wordt muziek afgewisseld met een uitgebreid skateprogramma. Onder  leiding van Dreams Skateshop en Ouiji Boards worden skate clinics, demo’s, best trick  contests en races georganiseerd. Hiervoor zijn bezoekers met skateboards, longboards,  rolschaatsen, bmx, inlineskates en steps (en uiteraard ook juichend publiek) van harte  welkom. Dit jaar zijn ook Sick Boards en OTD Sneakers voor het eerst van de partij.

Dreams Skateshop verzorgt skateboard en BMX clinics en demo’s, Ouiji Boards verzorgt  longboard clinics en een rolschaats demo. Alle skatepartijen verzorgen een eigen Best Trick  Contest: Dreams de ‘Game of S.K.A.T.E.’, Ouiji Boards de ‘Hippie Jump’ en Sick Boards de  ‘Longboard Slalom’. Clinics zijn de hele dag door te volgen. De demo’s, contests en races  zijn op specifieke tijden; die worden vooraf online en op het festival in een blokkenschema gecommuniceerd.

Ook verzorgen alle skatepartijen de skatematerialen voor degenen die willen meedoen maar geen materiaal bij zich hebben (eigen materiaal meenemen mag natuurlijk ook!) en prijzen  voor de contest winnaars. OTD Sneakers biedt de mogelijkheid om sneakers te laten  pimpen. Verder is ook lokale kunstenaar Riceau aanwezig die ter plekke skate decks  bewerkt met graffiti en air brush.

Zoals altijd staat er een meters breed bord waarop bezoekers hun graffiti-kunsten de vrije  loop kunnen laten. Hierin worden zij ondersteund door Dreams Skateshop. Ook dit jaar is  het festival weer gratis te bezoeken.

Rock ‘n Ramps
Zaterdag 29 juli 2022
Open: 12:00 | Einde: uiterlijk 00:00 uur
Entree is gratis
Meer informatie op https://kroepoekfabriek.nl/agenda/rock-n-ramps-festival-2023/

 

06-07-2023