Van podiumvrees tot wereldfaam

Showcasefestival X-posure in de Kroepoekfabriek

Showcasefestival X-posure in de Kroepoekfabriek

Podiumkunstenaars in spé, vanaf 12 jaar oud, kunnen zich in april melden op de bühne van De Kroepoekfabriek, waar showcasefestival X-posure wordt gehouden. Tijdens dit evenement geven professionals advies en begeleiding en krijgen de deelnemende artiesten bovendien een promotiepakket mee naar huis in de vorm van foto's en videomateriaal.

Eerste stap richting carrière in de spotlights
Niet iedereen heeft zin om zijn hele werkende leven door te brengen achter het bureau van een verzekeraar, internetprovider of energieleverancier. Veel mensen dromen van een leven in de spotlights en moeten op gegeven moment die eerste, doodenge stap op het podium zetten. Speciaal voor hen is showcase festival X-posure in het leven geroepen. Als alle maatregelen het toelaten is op 17 april De Kroepoekfabriek de plek waar creatievelingen in de leeftijdsgroep van 12 jaar en ouder - er is geen maximumleeftijd - hun kunsten kunnen verbeteren, en wel onder het oog van het toeziend publiek.

Echt podium en echt publiek
Een creatieve duizendpoot zoals bijvoorbeeld Pepijn Lanen is ook niet in één keer bekend en succesvol geworden. Die heeft misschien ook ooit staan ploeteren in een achterafzaaltje voordat zijn loopbaan een vlucht nam. De Kroepoekfabriek, waar X-posure wordt gehouden, is dat natuurlijk allerminst. De omstandigheden in het poppodium zijn levensecht. Ook al is het geen wedstrijd, er zal wel enige druk op de schouders van de deelnemers komen te liggen aangezien er publiek bij is. Vrienden, familie en bekenden, maar ook wildvreemden en mensen uit de industrie.

Gratis deelname en workshops
Hoewel er enkele voorwaarden aan zijn verbonden, is deelname helemaal gratis. Voorafgaand aan het festival volgen deelnemers bovendien enkele workshops, zodat ze niet geheel zonder zelfvertrouwen en onbeslagen ten ijs komen. Er wordt gewerkt aan de podiumact en -presentatie. Enige vereisten zijn dat alle deelnemers (dus ook van groepen) ouder zijn dan 12 jaar, er geen dieren in de act voorkomen en dat men beschikbaar is op de bewuste datum. Er worden professionele foto's en video's gemaakt die de deelnemers weer kunnen gebruiken als promotiemateriaal, daarnaast worden artiesten begeleid en geadviseerd door deskundigen uit het wereldje.

Van podiumvrees tot wereldfaam
Voor singer-songwriters, bands, cabaretiers en wat dies meer zij is X-posure de ideale manier om weer wat verder te klimmen richting wereldfaam. Begint menig carrière met podiumvrees, het kan zomaar zo zijn dat de volgende parel op entertainmentgebied tijdens X-posure tot volle wasdom komt en in april voor het eerst live te aanschouwen is. Dus ook voor het publiek is dit een interessant evenement. De Kroepoekfabriek kennende wordt dit wederom een afwisselende en amusante avond. Voor artiesten voor wie het nu al gaat kriebelen: inschrijven kan via de website van De Kroepoekfabriek.

05-02-2021