Scholier Quint Schippers vaart toffe koers

Schoolproject Ontbijt voor Kinderen hartverwarmend succes

Schoolproject Ontbijt voor Kinderen hartverwarmend succes

Het ene kind is het andere niet en dat kinderen enkel naar zichzelf kijken, daarvan is in het geval van Quint Schippers al helemaal geen sprake van. De dertienjarige scholier van het Geuzencollege in de Westwijk is sinds een paar weken met een schoolproject. Zijn keuze was het om iets terug te geven aan de maatschappij.

Een mooi streven. Nog mooier is het, fantastisch zelfs, dat zijn idee om ontbijtpakketten te gaan maken voor kinderen die dat van huis uit niet meekrijgen. Niet omdat de ouders dit niet willen, maar omdat daar geen geld voor is.

En omdat je in het leven niet veel bereikt als je alleen gaat pionieren legde hij contact met de Stichting Up van Joyce Schuil-van der Weijden, die al geruime tijd opereert vanuit de oude Kijkshop aan het Veerplein. Quint vindt het niet alleen vreemd dat er kinderen zonder ontbijt naar school gaan, hij doet er daadwerkelijk ook iets aan.

Via de Facebook-site van zijn moeder Kim werd begin november een oproep geplaatst of er mensen en bedrijven waren die ontbijtgericht voedsel wilden schenken. ‘Sinds die oproep is Facebook ontploft,’ aldus Quint en moeder Kim.

Om hem een hart onder de riem te steken besloot Suus Henger van Catering 010 niet alleen om een tiental tassen met ontbijt benodigdheden bij Quint af te geven en de actie nog geslaagder te maken dan die al is. Zij deed er uit eigen keuken een heerlijk ontbijt bij als aanmoediging. Want Quint, die zoveel mogelijk in Vlaardingen en Schiedam zelf alle gemeende bijdragen ophaalt, heeft natuurlijk ook energie nodig om zijn trappers rond te trappen.

Als het allemaal te veel wordt voor de bagagedrager, staat moeder Kim Dries hem liefde en de auto bij. Inmiddels zijn er ook bedrijven die met gulle hand geven en dat is snel een kofferbak vol.

211128 Quint Schippers5Als Suus Henger en De Vlaardinger zondagochtend tegen 11.00 uur aanbellen doet Quint, met verbaasd gezicht, open. Zo vroeg al bezoek en dan ook nog voor hem! Hij schiet direct zijn jas en schoenen aan en even later staan de tassen in de keuken die meer weg heeft van een magazijn. Bijna de gehele vloer staat eivol ontbijtspullen. We zien cornflakes, hagelslag, beschuit, pindakaas en wat al niet meer.

Waarom ben je dit gaan doen?
Quint Schippers: ‘We kregen de opdracht om voor school een project te doen waarin werken centraal stond. Ik had gelijk het idee van die ontbijten voor kinderen die dat niet hebben.’ Het begin was wat onwennig. Quint vond het maar een enge gedachte zomaar bij buren en bekenden aan te bellen en te vragen of ze iets eetbaars konden missen. Maar al snel, en vanwege de overwegend hartverwarmende reacties, stapte hij met plezier en vol zelfvertrouwen op zijn fiets om de voorraad te laten groeien.

‘Per dag ga ik de lijst na van mensen en bedrijven die hebben aangegeven dat ze voedsel willen schenken. Een enkeling geeft geld en dat gebruiken we om vlak voor de kerst verse producten te kopen als fruit en beleg.

Niet alleen is het leuk om mijn project te doen voor school. Het is ook fijn om andere mensen te leren kennen en te zien dat er heel veel aardige en gulle mensen zijn met het hart op de goede plek.’

211128 Quint Schipper Kim DriesEenmaal thuis worden alle bijdragen gerangschikt om soort: de beschuit bij de beschuit en ga zo maar verder. Dat laatste doet Quint overigens niet alleen. Moeder Kim en zusje Kayleigh van tien helpen hem alles overzichtelijk te houden, zodat er straks, als alles naar Stichting Up gaat om uitgedeeld te worden, geen tijd verloren gaat met zoeken en ordenen. Want niet alleen heeft Quint contact met Joyce Schuil, hij draait er ook zijn uurtjes mee en leert hoe alles werkt. Een meer dan nuttige aanvulling op zijn project.

Vanmiddag nog gaat de reis, uiteraard met moeder Kim achter het stuur, naar Overschie, want ook daar hebben ze van zijn project gehoord en willen een lekkere duit in het zakje doen. Eenmaal is het werk niet gedaan. Dan is het weer sorteren geblazen met zijn drieën.

Ook bijdragen?
Wie bij wil dragen aan het succes van dit mooie project, die kan zich via Facebook melden: www.facebook.com/kim.dries.

Noot
Als we op het punt staan weer weg te gaan, Quint popelt namelijk om aan te vallen op zijn ontbijt, wordt er aangebeld. Het is een buurvrouw die hem met een zakje zelfgebakken ijzerkoekjes van wat extra energie wil voorzien. Als eerste krijgen Suus en De Vlaardinger er eentje aangeboden. Dat tekent zijn sociale insteek en daarom dit project.

En goed nieuws gaat gelukkig snel!

Tekst & fotografie
Peter Joore | Kim Dries

211128 Quint Schippers3

28-11-2021